U bent hier

Nieuws

Op basis van de wet van 10 mei 2018 over de ondersteuning van nieuwe investeringen is Polen één grote Speciale Economische Zone (SEZ) die veel stimulansen biedt voor kmo's en grote bedrijven of investeerders die uitbreiden. Het SEZ-gebied in Polen bestaat uit 14 zones.

'Startups in the Game' is een acceleratorprogramma in Centraal- en Oost-Europa. Het is gericht op het verbinden van invloedrijke figuren en organisaties uit de sportindustrie met innovatieve SportsTech-startups. In de huidige editie richten ze zich op het faciliteren van connecties tussen partnersportorganisaties en start-ups.

Energiebedrijf Orlen is een van de grootste bedrijven in Centraal- en Oost-Europa. Sinds 2021 heeft het bedrijf een start-upprogramma voor techbedrijven onder de naam Orlen Skylight. Jonge bedrijven kunnen hierin hun oplossingen voorstellen zodat ze getest kunnen worden in een commerciële omgeving. Voor een nieuwe projectoproep zoeken ze start-ups met oplossingen voor energieproductie en tankstations.

Op donderdag 23 en vrijdag 24 mei 2024 zal Flanders Investment & Trade Warschau, samen met Flanders Space, een bezoek brengen aan Rzeszów. Samen met het stadsbestuur werd een programma opgesteld om de Vlaamse en Poolse ruimtevaartsector met elkaar in contact te brengen.

Op 21 en 22 mei wordt in Poznan voor de 7e keer het Biomethane Congress georganiseerd, hét Poolse event voor bedrijven en organisaties actief in biogas en biomethaan. Biogas en biomethaan zijn een hot topic in het land omdat ze - zeker in een volatiele geopolitieke omgeving - een rol te spelen hebben bij het garanderen van energieveiligheid. Komt er snel een doorbraak? Het congres is de uitgelezen plek om dat aan de weet te komen. Met het bijgevoegde sectorrapport kan u zich alvast inlezen in de ontwikkelingen. 

Investeren in de biogassector in Polen biedt een unieke kans voor buitenlandse investeerders die op zoek zijn naar duurzame en milieuvriendelijke projecten. De recente wetswijzigingen hebben de weg vrijgemaakt voor positieve veranderingen, en dit rapport is bedoeld om inzicht te geven in de huidige stand van zaken, de mogelijkheden en potentiële uitdagingen in de Poolse biogasmarkt.

In deze korte samenvatting over de gezondheidssector in Polen wordt een mooi overzicht gegeven van de mogelijkheden voor Vlaamse bedrijven in deze groeiende sector.

In 2013 kondigde president Xi Jinping de ontwikkeling van een Nieuwe Zijderoute aan die vooral de handel per spoor en over zee moet faciliteren. Benieuwd of en welke kansen dit schept voor uw bedrijf? Dan is het Nieuwe Zijderoute4Discoverers project van UNIZO iets voor u. In het eerste deel van de zakenreis worden een aantal belangrijke steden en logistieke hubs in Vlaanderen, Duitsland en Polen bezocht, later volgt een reis naar Centraal-Azië. 

De verkoop van mobilehomes en caravans steeg sterk in Polen tijdens de coronapandemie. Caravans Salon is de belangrijkste Poolse beurs voor deze sector. Meer dan 250 merken van voertuigen en accessoires tekenden afgelopen maand present in Poznan.  

Yacht Salon is een Poolse vakbeurs m.b.t. plezierboten, jachten en watersporten. De meest recente editie vond eind oktober plaats.  

Van 17 tot 19 oktober vond de milieubeurs Poleco plaats in Poznan. Het is de grootste beurs in zijn soort in Polen en bereikt terzelfder tijd ook tal van bezoekers uit andere Centraal-Europese landen. 

Pagina's