U bent hier

Nieuws

De uitbraak van het coronavirus heeft verschillende economische gevolgen die in Polen minder sterk zijn dan in vele andere landen. De bedrijven raden hun werknemers aan zoveel mogelijk thuis te werken. De overheid adviseert om zo weinig mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. De scholensluiting zal ongetwijfeld ook een onmiddellijke en aanzienlijke impact hebben op de economie, want vele ouders waren (of zijn nog steeds) verplicht thuis te blijven om voor de kinderen te zorgen. 

Op 31.03.2020 werd door de president van Polen een pakket van wetten ondertekend, genoemd 'Anticrisisschild', ter bescherming van de Poolse economie. Nu worden er wijzigingen aan gebracht om de werking ervan de optimaliseren.

De laatste update van het 'Anticrisisschild' wordt 'Schild 3.0' genoemd.

Op 31.03.2020 werd door de president van Polen een pakket van wetten ondertekend, genoemd 'Anticrisisschild', ter bescherming van de Poolse economie. Ondertussen werden er wijzigingen aangebracht (de laatste op 4/05/2020) om de werking ervan de optimaliseren.

Het rapport dat door het Poolse Economisch Instituut over de automobielsector in de Visegrad-landen is gepubliceerd, bevat:

  • basisgegevens over de automobielindustrie in de V4
  • de impact van de automobielindustrie op de economie en de sociaal-economische ontwikkeling van de Visegrad-groep
  • de automobielindustrie van de Visegradlanden (V4) in de wereldwijde waardeketens
  • nieuwe trends in de automobielindustrie.

Coronavirus - De toestand in Polen

Ook Polen werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Poolse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Polen.

Volgens het onderzoek van Nielsen bedroeg de detailhandelsverkoop van de categorie koffie in Polen in 2019 3,9 miljard PLN/€ 0,9 miljard in waarde en werd er 94,2 miljoen kg koffie verkocht. In vergelijking met 2019 tot 2018 steeg de markt in waarde met 0,9% en in hoeveelheid met 1,5%. Koffiepoeder/gemalen koffie is nog steeds het grootste segment op de markt, maar de consument richt zich steeds meer op koffiebonen. Verneem hier meer over de koffiemarkt in Polen.

MEBLE POLSKA is de grootste meubelbeurs in Centraal- en Oost-Europa. Alle toonaangevende Poolse meubelfabrikanten, producenten uit de buurlanden, duizenden professionele bezoekers uit Polen en het buitenland zijn hier aanwezig. FURNITURE POLAND is de beurs waar de wereld van de meubelindustrie elk jaar in Poznan samenkomt. 

Pagina's