U bent hier

Nieuws

PAIH (Polish Trade & Investment Agency) organiseert op 9 juni in samenwerking met de ambassade van Polen en met medewerking van Flanders Investment & Trade, AWEX en hub.brussels Go Green!, een event rondom hét hot topic binnen de energiesector: waterstof. Een niet te missen afspraak indien u actief bent binnen deze sector en interesse heeft voor de Poolse markt. 

De vertegenwoordiging van de regio Łódz organiseert op maandag 23 mei een netwerkevent met een delegatie Poolse bouwbedrijven. Een mooie opportuniteit indien u zonder te hoeven reizen nieuwe contacten wil leggen in deze kansrijke sector. 

Op 31 mei en 1 juni 2022 organiseren het Ontwikkelingsagentschap van Servië en de Servische Automotive Cluster South East Europe (SEE) Automotive Connect & Supply. Dit event is een van de belangrijkste events voor de automotivesector in Zuidoost-Europa. Behalve het conferentiegedeelte worden ook b2b's georganiseerd tussen deelnemende OEMs, Tier 1 en 2 toeleveranciers en relevante overheidsinstellingen.  

Tussen 25 en 27 april werden in Poznan, de Poolse beursstad bij uitstek, maar liefst 5 beurzen terzelfder tijd georganiseerd: Greenpower, Expopower, Securex, SAWO en Installations. Bekijk zeker even het begeleidende artikel indien u actief bent in toelevering aan de elektriciteitssector, hernieuwbare energieoplossingen, de veiligheids- en beveiligingssector of de installatiesector. 

Het Poolse ministerie van Klimaat & Milieu publiceerde de waterstofstrategie 2030 met een vooruitblik naar 2040. Het strategiedocument gaat in op de belangrijkste doelstellingen voor de ontwikkeling van de waterstofeconomie en de te ondernemen acties om dit alles te realiseren.  

Bijna 20% van de Polen rijdt vandaag met een elektrische of hybride wagen en het aantal Polen dat interesse heeft om een elektrische wagen te kopen is de afgelopen 5 jaar bijna verdriedubbeld tot 32%. De e-mobiliteitsmarkt groeit sneller nu het milieubewustzijn een steeds hogere vlucht neemt, het aanbod groeit en de wagens goedkoper worden. 

Van 23 tot 25 maart 2022 werd SALMED International Medical Fair, de belangrijkste Poolse beurs voor medische uitrusting, georganiseerd in Poznan. De tweejaarlijkse beurs biedt bedrijven die deze markt willen verkennen een ideale gelegenheid om contacten te leggen binnen de medische en onderzoekswereld. 

Polen telt steeds meer prosumenten van hernieuwbare energie. Zonnestroominstallaties geven daarbij alle andere vormen van duurzame energieopwekking het nakijken. Het juridische kader om de bevoorrading veilig te stellen en het aantal prosumenten verder te doen toenemen dient nog verder versterkt te worden. Een nieuwe wet over het facturatiesysteem moet prosumenten een duwtje in de rug geven. 

De haven van het Poolse Gdynia kijkt uit naar een van de belangrijkste uitbreidingsprojecten in zijn geschiedenis: de ontwikkeling van de buitenhaven met de aanleg van een nieuwe havenpier, de heraanleg van de Guest Quay en de verdieping van de binnenwateren. De opdrachtgevers, het Maritiem Bureau en de havenautoriteit, mogen voor deze belangrijke infrastructuurwerken rekenen op substantiële medefinanciering door de EU. 

Vanaf december 2021 werden de manuele tolsystemen in bepaalde secties van de snelwegen A2 en A4 afgeschaft. Hierdoor zou het verkeer op deze wegen vlotter moeten verlopen. Dit korte nieuwsbericht informeert u over de nieuwe betalingsmogelijkheden en de gevolgen van niet-betaling. 

De toonaangevende SGH Warsaw School of Economics en Economic Forum publiceerden onlangs de 2021 editie van hun rapport over belangrijke ontwikkelingen in Polen en andere landen in Centraal- en Oost-Europa. Het rapport staat boordevol verhelderende analyses en is daarom warm aanbevolen lectuur voor iedereen met belangstelling voor en zakelijke belangen in de regio. 

Deloitte publiceert elk jaar een overzicht van de sterkst groeiende bedrijven in Centraal- en Zuidoost-Europa, de zogenaamde Fast 50. De 2021 editie van de publicatie staat opnieuw bol van jonge innovatieve en ambitieuze bedrijven die mee de toekomst willen vormgeven. Verplichte kost indien u kennis wil maken met een aantal shakers en movers van vandaag en morgen.

Pagina's