U bent hier

Exporteren naar Litouwen

Coronavirus

UPDATE 14/10/2021
De situatie in Litouwen gaat er momenteel sterk op achteruit, waarbij de capaciteit van de ziekenhuizen bijna bereikt is en gewone zorg in het gedrang komt. Desondanks worden er slechts beperkte restricties terug geïntroduceerd, voornamelijk het dragen van maskers in binnenruimtes. Verder raadt de overheid aan om van thuis uit te werken waar mogelijk, zonder echter te verplichten. Men zet ook verder in op het aanmoedigen van vaccinaties, onder meer door een premie van 100 EUR voor 75-plussers. Reizigers naar Litouwen moeten nog steeds een reisformulier invullen en een vaccinatiecertificaat, hertselbewijs of negatieve COVID-19-test (max. 72 uur oud) kunnen voorleggen. Lokaal hanteert men verder nog een opportuniteitspaspoort, nodig om toegang te krijgen tot winkels, horeca etc. Het 'EU Digitaal COVID-Certificaat' wordt hiervoor algemeen aanvaard.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsartikel en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Litouwen

Blijf op de hoogte over alles in Litouwen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

In deze marktstudie wordt dieper ingegaan op de markt voor biovoeding in de Baltische staten die hoewel op dit moment nog klein is, aan een steile opmars bezig is. Ontdek hoe de markt georganiseerd is en welke de afzetkanalen zijn.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Innovation World Network (INWN) is een internationaal netwerk, aangestuurd vanuit Litouwen, van kleine tot middelgrote algemene consultancy organisaties actief in 24 landen die gecombineerde en geïntegreerde diensten leveren op het gebied van projectadministratie en consultancy. INWN is actief op zoek naar (een) nieuwe partner(s) in België voor samenwerkingen op Europese projecten.

Nieuws

Deloitte publiceert elk jaar een overzicht van de sterkst groeiende bedrijven in Centraal- en Zuidoost-Europa, de zogenaamde Fast 50. De 2021 editie van de publicatie staat opnieuw bol van jonge innovatieve en ambitieuze bedrijven die mee de toekomst willen vormgeven. Verplichte kost indien u kennis wil maken met een aantal shakers en movers van vandaag en morgen.

Volgens Swedbank, blijft de Litouwse economie een brede en inclusieve groei doormaken. Het bruto binnenlands product van Litouwen steeg in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 4,9%. De bbp-cijfers werden opnieuw naar boven bijgesteld; blijkt dat het bbp vorig jaar met slechts 0,1% kromp.