U bent hier

Exporteren naar Litouwen

Coronavirus

UPDATE 28/06/2021
Reizigers naar Litouwen moeten vooraf een reisformulier invullen en een negatieve COVID-19-test (max. 72 uur oud) kunnen voorleggen. Daarnaast moet men, in elk geval, gedurende 10 dagen in quarantaine met de mogelijkheid deze in te korten tot 7 dagen bij een negatieve test. Uitzonderingen op deze regels vindt u hier. Reizigers moeten zich ook online aanmelden vóór het vertrek. Bovendien treedt op 24/05/2021 het systeem van de Passport of Opportunity in werking. Daarnaast is Litouwen al verbonden met de Gateway van de EU en geeft en/of verifieert het ten minste één digitaal COVID-certificaat van de EU.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsartikel en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Litouwen

Blijf op de hoogte over alles in Litouwen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze landenexperten uit Noord-Europa.
Doelmarkt
Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland...
Wanneer
Van maandag 8 november 2021 tot vrijdag 19 november 2021
Waar
Online, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

In deze marktstudie wordt dieper ingegaan op de markt voor biovoeding in de Baltische staten die hoewel op dit moment nog klein is, aan een steile opmars bezig is. Ontdek hoe de markt georganiseerd is en welke de afzetkanalen zijn.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

De kerncentrale van Ignalina (INPP) staat binnenkort voor de grootste uitdaging in zijn geschiedenis: de ontmanteling van twee kernreactoren van het RMBK-type. De procedures voor de eerste openbare aanbesteding (projectmanagement en technische adviesdiensten) zijn momenteel aan de gang. Vandaag is een andere belangrijke fase in de voorbereiding voor de ontmanteling van reactoren bereikt: INPP kondigde de aanschaf aan van ontwerpdiensten voor de ontmantelingstechnologieën van de reactoren. Registratie voor deze tender kan tot 7 oktober 2021.

Nieuws

In een nieuw rapport, gepubliceerd op 09 juli 2021, deelt de Zweedse bank positieve cijfers mee met betrekking tot de consumptie in de Baltische staten. De toenemende vaccinatiegraad en de versoepeling van de Covid-maatregelen zouden er de economie nieuw leven inblazen.

Reizigers naar Litouwen moeten vooraf een reisformulier invullen en een negatieve COVID-19-test (max. 72 uur oud) kunnen voorleggen. Daarnaast moet men, in elk geval, gedurende 10 dagen in quarantaine met de mogelijkheid deze in te korten tot 7 dagen bij een negatieve test. Uitzonderingen op deze regels vindt u hier. Reizigers moeten zich ook online aanmelden vóór het vertrek. Bovendien trad op 24/05/2021 het systeem van de Passport of Opportunity in werking. Daarnaast is Litouwen al verbonden met de Gateway van de EU en geeft en/of verifieert het ten minste één digitaal COVID-certificaat van de EU.