U bent hier

Exporteren naar Litouwen

Coronavirus – de toestand in Litouwen

De economische impact op de wereldeconomie zal aanzienlijk zijn en dus ongetwijfeld een weerslag hebben op Litouwen. Analisten verwachten dat de economie in het tweede kwartaal van 2020 met minstens 10% zal krimpen, met een minimum van 5% voor het hele jaar. De regering heeft een pakket van 5 miljard euro aan ondersteunende maatregelen goedgekeurd.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsartikel en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Litouwen

Blijf op de hoogte over alles in Litouwen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Heeft u geen of slechts beperkte ervaring op de Estse/Litouwse markt, dan is het begeleidingstraject Estland&Litouwen4Explorers zeker iets voor u. Flanders Investment & Trade en Unizo begeleiden u van nabij bij de eerste stappen van uw bedrijf op de interessante en uitdagende markten die Estland en Litouwen zijn.
Doelmarkt
Estland en Litouwen
Wanneer
Van maandag 5 oktober 2020 tot woensdag 7 oktober 2020
Waar
Talinn, Estland - Vilnius, Litouwen
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met UNIZO.

Marktstudies

In deze marktstudie wordt dieper ingegaan op de markt voor biovoeding in de Baltische staten die hoewel op dit moment nog klein is, aan een steile opmars bezig is. Ontdek hoe de markt georganiseerd is en welke de afzetkanalen zijn.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Update 1/4/2020 - Litouwen rapporteert 581 besmettingen en 8 overlijdens. Vanaf 4 april verbiedt de overheid alle vluchten en ferryverkeer (met enkele uitzonderingen) en worden er enkel nog Europese repatriëringsvluchten voorzien. Zo'n 200 Litouwers zouden nog uit het buitenland willen terugkeren volgens het Litouwse ministerie van buitenlandse zaken. De economische impact zal groot zijn. Swedbank verwacht een negatieve groei in het tweede kwartaal van minstens 10% en voorspelt een krimp van 5% à 10% in 2020. De Litouwse overheid kondigde een lock down aan tot 13 april. De grenzen zijn gesloten voor personenverkeer mits een aantal uitzonderingen. Met name het goederenverkeer van en naar Polen, Letland, Rusland en Wit-Rusland kan zonder problemen doorgaan.