U bent hier

Exporteren naar Litouwen

Coronavirus

UPDATE 10/03/2021
De strenge lockdown in Litouwen, waardoor het reizen tussen verschillende gemeentes sterk beperkt wordt, is voorlopig verlengd tot en met 31 maart. Vanaf 10 maart moeten reizigers een negatieve COVID-19-test (maximum 72 u oud) kunnen voorleggen. Daarnaast moet men, in elk geval, gedurende 10 dagen in zelfisolatie met de mogelijkheid deze in te korten tot 7 dagen bij een negatieve test. Uitzonderingen op deze regels vindt u hier. Reizigers moeten zich ook online aanmelden vóór het vertrek.


Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsartikel en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Litouwen

Blijf op de hoogte over alles in Litouwen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

In deze marktstudie wordt dieper ingegaan op de markt voor biovoeding in de Baltische staten die hoewel op dit moment nog klein is, aan een steile opmars bezig is. Ontdek hoe de markt georganiseerd is en welke de afzetkanalen zijn.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

In de lente van 2020 kreeg Litouwen de coronapandemie vrij goed onder controle dankzij haar lage bevolkingsdichtheid en vroege maatregelen van de regering. Na de zomer begon het aantal besmettingen echter opnieuw toe te nemen. Sinds half december is er een zeer strenge lockdown van kracht, die voorlopig tot eind maart duurt: o.a. mogen winkels enkel essentiële producten verkopen en zijn alleen noodzakelijke verplaatsingen tussen gemeentes toegestaan. Momenteel lijkt de trend in de goede richting te evolueren, waarbij Litouwen het relatief beter doet dan haar Baltische buren. De krimp in bbp in 2020 wordt geschat op 2%, uiteindelijk veel minder dan de gevreesde 10%. Personen die vanuit België naar Litouwen reizen moeten verplicht 10 dagen in zelfisolatie gaan en kunnen aantonen dat ze binnen 72 uur vóór vertrek een negatieve coronatest hebben afgelegd.