U bent hier

Exporteren naar Litouwen

Coronavirus

UPDATE 28/01/2021
De strenge lockdown in Litouwen, waardoor het reizen tussen verschillende gemeentes sterk beperkt wordt, is voorlopig verlengd tot en met 28 februari. Litouwen kreeg de coronapandemie vrij goed onder controle in de lente van 2020 dankzij haar lage bevolkingsdichtheid en de vroege maatregelen van de regering, maar in december liep een ander uit de hand en werd Litouwen een van de koplopers van de EU, voor wat betreft het aantal coronagevallen. Het is op dit ogenblik mogelijk om vanuit België naar Litouwen te reizen, maar dit kan snel veranderen. Reizigers vanuit het buitenland moeten zich online aanmelden, in de meeste gevallen al vóór het vertrek.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsartikel en het Dossier Coronavirus. Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Litouwen

Blijf op de hoogte over alles in Litouwen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

In deze marktstudie wordt dieper ingegaan op de markt voor biovoeding in de Baltische staten die hoewel op dit moment nog klein is, aan een steile opmars bezig is. Ontdek hoe de markt georganiseerd is en welke de afzetkanalen zijn.

Nieuws

In de lente van 2020 kreeg Litouwen de coronapandemie vrij goed onder controle dankzij haar lage bevolkingsdichtheid en vroege maatregelen van de regering. Na de zomer begon het aantal besmettingen echter opnieuw toe te nemen en ondertussen zijn de cijfers snel gegroeid. Sinds half december is er een zeer strenge lockdown van kracht, die voorlopig tot eind februari duurt: o.a. mogen winkels enkel essentiële producten verkopen en zijn alleen noodzakelijke verplaatsingen tussen gemeentes toegestaan. De krimp in bbp in 2020 wordt geschat op 2,3%, uiteindelijk veel minder dan de gevreesde 10%. Personen die vanuit België naar Litouwen reizen moeten verplicht 14 dagen in zelfisolatie gaan, of kunnen aantonen dat ze binnen 48 uur vóór vertrek, of onmiddellijk na aankomst in Litouwen, een negatieve coronatest hebben afgelegd.