U bent hier

Marktstudie ‘De markt voor biovoeding in de Baltische staten’

De 3 Baltische staten Estland, Letland en Litouwen kennen de laatste jaren een mooie economische groei en behoren tot de koplopers in Europa. Stijgende lonen en een toenemende levensstandaard leiden tot de vorming van een middenklasse die het zich kan permitteren om zich een hogere levensstandaard aan te meten. Deze middenklasse woont meestal in de hoofdstad en verdient vaak nog een hap meer dan de gemiddelde lonen. Deze consumenten, die minder prijsgevoelig kopen, hechten steeds meer aandacht aan ecologische voeding en vormen dus de nummer 1 eindklant voor retailers die de biomarkt voor voeding aanboren, zowel in de winkel als online (e-commerce).

In deze marktstudie wordt dieper ingegaan op de markt voor biovoeding in de Baltische staten die hoewel op dit moment nog klein is, aan een steile opmars bezig is. Hoe is de markt georganiseerd in elk van de 3 Baltische Staten en welke zijn de afzetkanalen? Ontdek het in deze beknopte studie.

24 maart 2020

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in