U bent hier

Exporteren naar China

CORONAVIRUS

UPDATE 16/01/2023

Na drie jaar is China in december 2022 afgestapt van de zogenaamde ‘zero-covid’-strategie. Hierdoor heeft China in december 2022/januari 2023 een eerste grote Covid golf gekend, maar daarvan is het land intussen volledig hersteld. Nieuwe golven blijken uit te blijven en zowel het dagelijkse als zakenleven hebben hun normale gang met volle energie hernomen. Zowel binnen- als buitenlands reizen is weer mogelijk en er wordt nergens meer op Covidbesmetting getest. Voorlopig is het wél nog steeds nodig een negatief testresultaat van max 48 uur voor vertrek naar China voor te leggen en een gezondheidsverklaring in te vullen. Het is niet langer nodig om voorafgaand aan de vlucht de QR gezondheidscode van de Chinese Ambassade in Brussel te bekomen. China herneemt ook de afgifte van visa.
Voor meer informatie verwijzen we naar de website van de Chinese Ambassade in Brussel.

Informatie over de maatregelen bij terugkeer naar België, vindt u hier: info-coronavirus.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Recente wijzigingen van coronamaatregelen in Hong Kong leest u na in dit nieuwbericht.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in China

Blijf op de hoogte over alles in China

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Stel uw producten voor aan aankopers in Zuid-China en neem deel aan de Food²China Expo én aan de Hybrid Food Fair in Guangzhou: twee vliegen in één klap!

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
China
Wanneer
Van donderdag 21 september 2023 tot zaterdag 23 september 2023
Waar
GUANGZHOU, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Is China nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant het begeleidingstraject 'Start2Export2 China'.
Doelmarkt
China
Wanneer
Van maandag 20 november 2023 tot zondag 26 november 2023
Waar
Beijing, Shanghai, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

Marktstudies

Sinds 2002 is China de grootste biermarkt ter wereld. De bierindustrie groeit er snel en is goed voor 12 procent van de wereldwijde verkoop. De export van Belgische bieren speelt uiteraard een belangrijke rol op de enorme Chinese afzetmarkt. De laatste jaren hecht men in China veel belang aan de kwaliteit en aan het ambachtelijk karakter van de bieren. Er liggen dus zeker en vast opportuniteiten voor Vlaamse brouwers op de Chinese markt! Deze marktstudie gaat hier dieper op in en behandelt onder andere marktstrategie, markttoegang en trends op de biermarkt in China. Veel leesplezier!

E-commerce boomt in China. Sinds de coronapandemie shoppen Chinese consumenten veel vaker online dan offline. In 2021 steeg de waarde van online retail voor fysieke goederen in China met maar liefst 12% tot een totaal van 10,8 biljoen CNY. Dit komt overeen met 24,5% van alle via retail verkochte consumptiegoederen in China.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws