U bent hier

Exporteren naar China

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in China

Blijf op de hoogte over alles in China

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

China is de tweede grootste markt voor gezondheidszorg ter wereld. De afgelopen tien jaar is er een nieuwe generatie innovatieve Chinese private biotech- en medtech-bedrijven opgestaan die nu wereldwijd uitbreiden en zich presenteren als samenwerkingspartners voor buitenlandse bedrijven in China, voor licenties, klinische tests, (bio)productie of commercialisering. Dit is dus hét moment om samen met FIT en Medvia deze beloftevolle markt te ontdekken!

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
China
Wanneer
Van zondag 7 april 2024 tot zaterdag 13 april 2024
Waar
Shanghai
Organisatie
Flanders Investment & Trade
FIT zal aanwezig zijn op China Medical Equipment Fair, dé belangrijkste medtech-beurs in China, de tweede grootste healthcare-markt ter wereld. Ontdek met FIT deze veelbelovende markt op onze stand!

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
China
Wanneer
Van donderdag 11 april 2024 tot zondag 14 april 2024
Waar
Shanghai, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze marktstudie biedt een overzicht van de Chinese chocolademarkt en wil een praktische leidraad zijn voor Vlaamse ondernemers die chocolade wensen uit te voeren naar China. 

China is al 7 jaar de grootste logistieke markt ter wereld. Hoewel het zakenvolume van de top Chinese koerierdiensten groter is dan deze van sommige wereldspelers, is hun omzet en winst kleiner. Deze studie van ons FIT-kantoor in Guangzhou onderzoekt China’s logistieke sector en analyseert de trends en kansen voor Vlaamse bedrijven.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Recent werden meerdere Vlaamse exporteurs benaderd door Chinese bedrijven die interesse tonen in hun producten. 
Deze bedrijven bieden handelsvoorstellen aan, waarin ze zeggen op zoek te zijn naar Vlaamse producten, maar in feite zijn ze enkel op zoek naar een uitnodigingsbrief voor een Europees visum.

Het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) kondigt aanpassingen aan in hun instructiebundel voor melk- en zuivelproducten. Dankzij de nieuwe procedure kunnen bedrijven in deze sector hun producten makkelijker én sneller op de Chinese markt krijgen.