U bent hier

Exporteren naar China

CORONAVIRUS

UPDATE 8/06/2020

Een half jaar nadat de eerste berichten opdoken over het nieuwe virus, lijkt de situatie in China onder controle. Er worden al een hele tijd nauwelijks of geen nieuwe besmettingen gemeld en de enkele gevallen worden steevast aangeduid als 'geïmporteerde cases' door reizigers die uit het buitenland terugkeren. Scholen en bedrijven zijn intussen weer geopend en de economische activiteit is opnieuw op gang aan het komen. Na een bijzonder slecht eerste kwartaal, kenden april en mei een merkbare verbetering. De Chinese overheid streeft ernaar zoveel mogelijk van de geleden schade te kunnen recupereren maar zet geen specifieke groeidoelstellingen meer voor 2020.

China blijft beducht voor een nieuwe uitbraak en zal een tweede golf kost wat kost willen vermijden. Verkeer van en naar China blijft erg moeilijk, de buitengrenzen blijven nagenoeg gesloten en er is veel controle bij binnenlandse verplaatsingen door middel van temperatuurchecks, QR health codes, contact tracing enz. Dit maakt het voor buitenlanders nog steeds quasi onmogelijk om naar China te reizen wat het zakendoen uiteraard belemmert. Binnen China lijkt het openbare leven stilaan weer normaal te worden en consumenten krijgen weer meer vertrouwen, zij het dat ze bedachtzamer aankopen dan voordien en de vinger meer op de knip houden.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in China

Blijf op de hoogte over alles in China

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Tijdens dit webinar zullen 3 Vlaamse Economische Vertegenwoordigers hun ervaringen en inzichten delen vanuit hun standplaats in China: Marc Struyvelt in Beijing, Bart Boschmans in Shanghai en Eva Verstraelen als nieuw posthoofd in Guangzhou. Hoe hebben zij de afgelopen maanden beleefd, wat is de situatie ter plaatse en hoe schatten zij de gevolgen in van de Covid-19 pandemie voor onze Vlaamse exporteurs?
Doelmarkt
China
Wanneer
Donderdag 9 juli 2020
Waar
België
Organisatie
Vlaams-Chinese Kamer van Koophandel
Food and Hotel China is uitgegroeid tot één van de belangrijke internationale vakbeurzen voor de voedingsindustrie in China en bij uitbreiding heel Azië. Stel er uw producten voor op de groepsstand van Flanders Investment & Trade. Deelnemen aan deze beurs is een uitgelezen kans om nieuwe contacten te leggen, de markt te verkennen en uw bestaande contacten te verstevigen. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
China
Wanneer
Van dinsdag 10 november 2020 tot donderdag 12 november 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Shanghai, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Ontdek wat de laatste trends en evoluties zijn van de biermarkt in en rond Shanghai in de update van onze marktstudie. De meest opvallende trend is de toenemende concentratie van deze industrie met meer fusies tussen de verschillende spelers.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Sinds januari 2020 is China in de greep van Covid-19. Door de erg snelle verspreiding van het virus vanuit Wuhan naar andere Chinese steden, hebben de Chinese centrale overheid en de lokale overheden drastische maatregelen genomen om verdere verspreiding tegen te gaan.