U bent hier

Exporteren naar China

CORONAVIRUS

UPDATE 25/08/2020

China blijft beducht voor een nieuwe uitbraak en zal een tweede golf kost wat kost willen vermijden. Verkeer van en naar China blijft erg moeilijk, de buitengrenzen blijven nagenoeg gesloten en er is veel controle bij binnenlandse verplaatsingen door middel van temperatuurchecks, QR health codes, contact tracing enz. Dit maakt het voor buitenlanders nog steeds quasi onmogelijk om naar China te reizen wat het zakendoen uiteraard belemmert. Op 13 augustus werd aan de in China aanwezige Belgische autoriteiten meegedeeld dat Belgische staatsburgers die in het bezit zijn van een geldige Chinese verblijfsvergunning van de categorie werk, persoonlijke zaken of gezinshereniging, voortaan gratis een nieuwe visumaanvraag kunnen indienen bij de Chinese Ambassade in België. Naast België, heeft China zijn grenzen heropend voor burgers van 35 andere Europese landen. Contacteer de Chinese Ambassade in Brussel voor meer informatie. Meer informatie is beschikbaar op de website van de Chinese Ambassade in het Frans en in het Chinees.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in China

Blijf op de hoogte over alles in China

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

China High Tech Fair Shenzen is één van de belangrijkste fora in Azië voor alles wat te maken heeft met ICT en technologie. Gezien de reisbeperkingen is er nu, naast de live versie, ook een online platform beschikbaar voor virtuele deelname.
Doelsector
ICT
Doelmarkt
China
Wanneer
Van woensdag 11 november 2020 tot zondag 15 november 2020
Waar
Shenzhen, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade
De BCECC organiseert samen met FIT en VOKA Limburg een webinar waarin de 3 FIT handelsvertegenwoordigers vanuit China de huidige situatie na de uitbraak van COVID-19 te bespreken. China heeft de COVID-19 pandemie kunnen bedwingen en opent stilaan terug zijn grenzen. De consumentenmarkt herstelt zich bovendien geleidelijk aan. Wat betekent deze post COVID-19 context voor het internationaal bedrijfsleven in China en wat zijn hierbij de uitdagingen en kansen? Kom er op 29 september alles over te weten tijdens ons webinar en Q&A met de experts ter plaatse. Registratie is gratis, maar verplicht.
Doelmarkt
China
Wanneer
Dinsdag 29 september 2020
Waar
Online
Organisatie
BCECC i.s.m. VOKA Limburg en Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Bent U op zoek naar opportuniteiten op de Chinese chocolademarkt?  Kom meer te weten over deze sector in de markstudie gemaakt door ons kantoor in Beijing. U leest er onder andere over nieuwe tendensen, regelgeving, reglementering rond verpakking, distributie- en verkoopkanalen.

Ontdek wat de laatste trends en evoluties zijn van de biermarkt in en rond Shanghai in de update van onze marktstudie. De meest opvallende trend is de toenemende concentratie van deze industrie met meer fusies tussen de verschillende spelers.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Sinds januari 2020 is China in de greep van COVID-19. Door de erg snelle verspreiding van het virus vanuit Wuhan naar andere Chinese steden, hebben de Chinese centrale overheid en de lokale overheden drastische maatregelen genomen om verdere verspreiding tegen te gaan.

China wil meer en meer buitenlandse investeringen aantrekken en de lijst van sectoren waarin dit mogelijk is, wordt regelmatig uitgebreid. In dit nieuwsbericht vindt u een bondig overzicht van de wijzigingen sinds de goedkeuring van de ‘People’s Republic of China Foreign Investment Law' (FIL) in 2019.