U bent hier

Exporteren naar China

CORONAVIRUS

UPDATE 06/01/2021

China blijft beducht voor een nieuwe uitbraak en zal dit kost wat kost willen vermijden. Verkeer van en naar China blijft erg moeilijk, de buitengrenzen blijven nagenoeg gesloten en er is veel controle bij binnenlandse verplaatsingen door middel van temperatuurchecks, QR health codes, contact tracing enz. De Chinese autoriteiten hebben besloten dat vanaf 5 november de Chinese Ambassade in Brussel geen "Health Declaration Certificate" meer zal afleveren. Zelfs indien reizigers in het bezit zijn van een geldig visum dat vóór deze datum is afgeleverd of beschikken over een geldige Chinese verblijfsvergunning voor het werk/persoonlijke zaken/familiehereniging. Dit betekent in de praktijk dat deze reizigers niet meer kunnen afreizen naar China. Meer informatie kan u terugvinden op de website van de Chinese Ambassade.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in China

Blijf op de hoogte over alles in China

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19. Flanders Investment & Trade zal samen met de vertegenwoordigers van de Vlaamse provincies in China met een fysieke onthaalstand aanwezig zijn op de IE Expo voor Environmental Technology in Guangzhou. Chinese Cleantech blijft een opportuniteit voor Vlaamse bedrijven. In het 14e 5-jarenplan heeft China ambitieuze doelstellingen vooropgezet op het vlak van energie en koolstofintensiteit van hun economie en doelstellingen om niveaus van water-, lucht- en bodemverontreiniging naar beneden te halen. Flanders Investment & Trade, de Vlaamse provincies en Cleantech Flanders ondersteunen Vlaamse cleantech bedrijven in China reeds actief met het Cleantech Route China programma. Via onze missies en contacten in de sector werden de volgende aantrekkelijke niches geïdentificeerd waar een blijvende nood is aan buitenlandse innoverende technologie: afvalbeheer; bodemsanering; waterzuivering; luchtzuivering; monitoring van het leefmilieu.
Doelsector
Milieu
Doelmarkt
China
Wanneer
Van woensdag 15 september 2021 tot vrijdag 17 september 2021
Waar
Guangzhou, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade
In mei 2021 trekt een economische missie onder leiding van Vlaams Minister-president Jambon naar de belangrijkste bio- en healthtech clusters aan de Chinese Oostkust. Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf in de life sciences, farma & health sectoren! Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelsector
Biotechnologie en gezondheid en farma
Doelmarkt
China
Wanneer
Van maandag 1 november 2021 tot dinsdag 30 november 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Shanghai/Suzhou/Nanjing, Guangzhou/Shenzhen, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Ons FIT kantoor in Sjanghai heeft een studie gemaakt over de gezondheid en voedingssupplementen sector in China. In deze marktstudie vindt u een overzicht en meer informatie over de verkoopkanalen, de reglementeringen alsook de belangrijkste spelers in deze sector.

Ons FIT kantoor in Beijing heeft een marktstudie gemaakt over dierenvoeding in China. In deze marktstudie vindt u een overzicht van de laatste trends in deze sterk groeiende markt met meer informatie over de verkoopkanalen en invoerreglementering alsook de belangrijkste spelers en evenementen in de sector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het is intussen meer dan een jaar geleden dat de eerste berichten verschenen over een nieuw onbekend virus dat was opgedoken in de stad Wuhan. Het vervolg is gekend en na enkele strenge lockdowns, reisbeperkingen en een doorgedreven opsporings- en testbeleid, is China er in geslaagd de epidemie rond maart-april 2020 een halt toe te roepen. Het land blijft echter uiterst beducht voor een nieuwe uitbraak en wil dit dan ook kost wat kost willen vermijden. Telkens er nieuwe besmettingen worden vastgesteld -hoe gering ook- worden lokaal stikte maatregelen afgekondigd.