U bent hier

Nieuws

Het is intussen meer dan een jaar geleden dat de eerste berichten verschenen over een nieuw onbekend virus dat was opgedoken in de stad Wuhan. Het vervolg is gekend en na enkele strenge lockdowns, reisbeperkingen en een doorgedreven opsporings- en testbeleid, is China er in geslaagd de epidemie rond maart-april 2020 een halt toe te roepen. Het land blijft echter uiterst beducht voor een nieuwe uitbraak en wil dit dan ook kost wat kost willen vermijden. Telkens er nieuwe besmettingen worden vastgesteld -hoe gering ook- worden lokaal stikte maatregelen afgekondigd.

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.

China wil meer en meer buitenlandse investeringen aantrekken en de lijst van sectoren waarin dit mogelijk is, wordt regelmatig uitgebreid. In dit nieuwsbericht vindt u een bondig overzicht van de wijzigingen sinds de goedkeuring van de ‘People’s Republic of China Foreign Investment Law' (FIL) in 2019.

Onlangs vond in Beijng de International Meat Conference plaats georganiseerd door de China Chamber of Commerce for Import of Foodstuffs, Native Produce and Animal By-Products (CFNA). Dit leverde interessant nieuws op voor exporteurs richting China.

Recent vond er een FIT-prospectiereis plaats in de Chinese autonome regio Xinjiang. Voor Vlaamse bedrijven liggen er kansen in toelevering aan de textiel-, landbouw-, agro- en voedselverwerkende industrie alsook in toelevering met betrekking tot infrastructuur- en windenergieprojecten, machines en tapijten.

Ontdek de laatste trends, regelgeving en opportuniteiten in China op het gebied van milieu en groene energie, met dit dubbelrapport van het EU SME Centre. Leer hoe u potentiële partners benadert en uw intellectuele eigendom kunt beschermen als speler in de cleantech sector in China.