U bent hier

Marktstudies

Californië's ruimtevaart- en defensiesector biedt Vlaamse bedrijven strategische kansen voor groei en innovatie. Onze studie analyseert trends, identificeert belanghebbenden en introduceert kansen in deze bloeiende sector.

Voor wie wil wonen, werken of ondernemen in de VS vormt het verkrijgen van een visum een belangrijk obstakel. Met deze visumhandleiding biedt Flanders Investment & Trade Vlaamse ondernemingen een eerste antwoord op veelgestelde vragen in dit verband. Voor meer gedetailleerde informatie wordt u doorverwezen naar gespecialiseerde websites en externe consulenten.   

Georgia is een favoriete bestemming voor filmproducties in de Verenigde Staten geworden en trekt zowel grote studio's als onafhankelijke filmmakers en televisieproducties aan. "The Hollywood of the South" blijft jaar na jaar aan belang groeien dankzij de combinatie van zeer concurrerende belastingvoorwaarden, robuuste infrastructuur en massa's talent.

Textiel was in 2021 het 7e meest verhandelde product ter wereld en de gehele sector vertegenwoordigt een waarde van 882 miljard dollar. De textielsector blijft groeien en speelt een belangrijke rol in de wereldwijde economie. Ook in de VS is de textielsector een belangrijke bron van werkgelegenheid, economische groei en exportmogelijkheden. De textielindustrie zorgde in 2022 voor meer dan 538 000 jobs verspreid over de hele VS. Naast het genereren van lokale jobs, onderzoek en innovatie speelt de VS ook een belangrijke rol in de wereldwijde textielexport en -import.

Overweeg je voedsel- of drankproducten uit te voeren naar de Verenigde Staten? Dit handboek helpt Vlaamse bedrijven op weg met de Amerikaanse wet- en regelgeving voor voedseletikettering. 

Veel regio’s in de VS promoten hun omgeving als een life science-hub. Maar welke zijn echt de belangrijkste start-up hubs, clusters en incubators in de VS? Het is belangrijk om hier met een kritisch oog naar te kijken bij de expansieplannen van je onderneming. Deze fact sheets geven een overzicht van de belangrijkste life sciences clusters in de Verenigde Staten en geven aan wat hun belangrijkste kenmerken en verschillen zijn.

E-commerce is in de Verenigde Staten in de laatste decennia aanzienlijk gegroeid. Lange tijd waren de VS koploper. Door de coronapandemie moesten consumenten en bedrijven wel meer online gaan. In totaal werd de markt in 2020 geschat op USD 473 miljard. Ongeveer acht op de tien Amerikanen hebben online gewinkeld en een groot aantal zal dat ook blijven doen.

Voor bedrijven die internationale handel voeren met de VS, is een goede kennis van de verschillende douaneprocedures van essentieel belang voor een vlotte logistieke doorstroom van goederen. Bovendien kan een onjuiste toepassing van de douanewetgeving tot heel wat extra kosten leiden.

De staat Arizona, in het zuidwesten van de VS, heeft een bloeiende economie. Naast een forse dienstensector is ook de aerospace- en defensie-industrie er sterk ontwikkeld, net als de tech-sector die hier de jongste jaren chip-giganten als Intel en TSMC enorme investeringen zag doen in fabs en onderzoekscentra. Ons rapport schetst het macro-economische plaatje, de belangrijkste sectoren en de handelsstromen, vooral dan die met België en met de EU-27.

Volgens analisten is er in Texas een unieke mix van factoren aanwezig die zorgen voor een aanhoudende groei en mogelijkheden voor start-ups en scale-ups. Lees meer over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het start-up en scale-up ecosysteem van Texas in deze marktstudie.

Om te exporteren naar de VS moet uw product voldoen aan de geldende lokale veiligheidsnormen.

Het bekendste (en meest verspreide) veiligheidskeurmerk in de VS is  ‘UL’, wat staat voor 'Underwriters Laboratories'. Het UL biedt veiligheidscertificaten, verificaties, inspecties, testen, controles, adviezen en trainingen aan aan een grote waaier van klanten waaronder fabrikanten, retailers, service bedrijven, consumenten, wet- en regelgevers.

Deze korte studie geeft algemene achtergrondinformatie bij het UL-merkteken. Waarom u het nodig hebt, voor welke producten en hoe het te krijgen.

Pagina's