U bent hier

Marktstudies

Cybersecurity wordt steeds belangrijker door onze toegenomen afhankelijkheid van computersystemen, internet, draadloze netwerkstandaarden en de toename van het gebruik van smart devices. De Amerikaanse staat Georgia is op korte tijd een belangrijke cybersecurityhub geworden. Verneem er meer over in deze marktstudie. 

De Verenigde Staten zijn nog steeds de grootste economie ter wereld, met een bevolking van meer dan 328 miljoen inwoners en een gemiddeld inkomen per capita van 65.297 USD. Veel Vlaamse bedrijven willen dan ook op deze markt actief zijn. Deze gids is een ideaal vertrekpunt voor wie overweegt in de VS een onderneming op te richten en biedt een beknopt overzicht van welke informatie en documentatie nodig is voor een geslaagde opstart. 

De tuinbouwsector droeg in totaal 13,8 miljard dollar bij aan de Amerikaanse economie in 2019. De staten met de hoogste productiewaarde zijn Californië, Florida en Oregon. Om het tekort aan voedselproductie op te vangen, wordt er wereldwijd massaal geïnvesteerd in horticultuur. Deze trend is ook te zien doorheen de Verenigde Staten, specifiek in 'greenhouse horticulture' en alles wat te maken heeft met 'urban horticulture'.

Deze studie biedt u een richtlijn voor het invullen van het W-8BEN formulier (voor particulieren) en het W-8BEN-E formulier (voor bedrijven). Heel wat niet-Amerikaanse bedrijven die diensten leveren aan Amerikaanse klanten krijgen hiermee te maken. Flanders Investment & Trade ontvangt dan ook heel wat vragen van ondernemers over het correct invullen van deze formulieren. In deze studie vatten we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor u samen.

Naast de bekende tech-hubs in Silicon Valley en New York, ontpopt ook Atlanta, Georgia zich als een belangrijke thuisbasis voor meer en meer miljardenbedrijven. Het start-upecosysteem kent een enorme boost. In 2020 alleen al werden in heel Atlanta 188 deals gesloten met een totale nettowaarde van bijna $ 2 miljard. Ondanks de onzekerheden die 2020 met zich meebracht, was dit bedrag het hoogst opgehaalde in de afgelopen vijf jaar. 

Voor de economie van Georgia is FinTech een belangrijke en snel groeiende bedrijfstak. Vooral Atlanta en de aangrenzende gebieden hebben zich ontwikkeld tot het epicentrum van de financiële technologie. Georgia's FinTech community is goed voor bijna 70% van de transacties van alle Amerikaanse aankopen. De staat heeft zijn bijnaam "Transaction Alley" dan ook niet gestolen. Lees meer over het FinTech-ecosysteem van Georgia in deze marktstudie. 

Games zijn een miljardenbusiness. De sector kende de afgelopen jaren een samengestelde groei van ongeveer 9% per jaar. Door toedoen van de COVID-19-pandemie, is voor 2020 zelfs sprake van een stijging met 10 à 20% ten opzichte van het jaar ervoor. Ontdek in deze marktstudie de belangrijkste cijfers, trends en ontwikkelingen van deze boomende sector. 

De chemische sector in de VS doet het goed en investeert volop in onderzoek en ontwikkeling. Ook duurzaamheid is een belangrijke factor. Lees meer over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de Amerikaanse chemiesector in deze marktstudie.

North Carolina mag dan al niet de bekendheid genieten van New York, Boston, San Francisco, San Diego of New York/New Jersey, toch weten insiders dat deze staat aan belang wint als hub voor biotech, medical devices en andere hightechdomeinen zoals IT en lucht- en ruimtevaart. In de jaarlijks gepubliceerde life sciences studie van het bureau ‘Jones Lang Lasalle’ staat North Carolina dan ook al jaren steevast in de top 5. 

De televisiewereld zit sinds enkele jaren in een stroomversnelling, aangedreven door technologische vooruitgang en nieuwe verwachtingen van de consument. De strijd om de kijker woedt in alle hevigheid. En die strijd is vooral – en al langer – te zien in de VS, waar de jongste twaalf maanden allerhande nieuwe initiatieven en allianties zijn gestart, zowel van al lang bestaande mediagroepen als van nieuwkomers, om de concurrentie aan te gaan met bekende streamende spelers als Netflix, Amazon Prime en Hulu. Deze studie wil Vlaamse bedrijven informeren. die van ver of dichtbij toeleveren aan de tv-markt, en die een betere voeling willen krijgen met de markt in de Verenigde Staten, met het oog op het ontdekken van nieuwe zakelijke opportuniteiten.

In de VS is er een groeiende vraag naar elektriciteit geproduceerd uit hernieuwbare bronnen. Er is ook behoefte aan nieuwe technologieën, zodat de productiekosten kunnen blijven concurreren met fossiele brandstoffen. Lees meer over de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de Amerikaanse markt voor hernieuwbare energie in deze marktstudie.

De wereldwijde verkoop via e-commerce bedroeg in 2019 $3,53 biljoen, een groei van 20,7 procent in vergelijking met 2018. Na China, nemen de Verenigde Staten met bijna $587 miljard, de tweede plaats. De Amerikaanse e-commerce blijft hierdoor een zeer interessante potentiële markt voor Vlaamse bedrijven. 

Pagina's