U bent hier

Marktstudies

De staat Arizona, in het zuidwesten van de VS, heeft een bloeiende economie. Naast een forse dienstensector is ook de aerospace- en defensie-industrie er sterk ontwikkeld, net als de tech-sector die hier de jongste jaren chip-giganten als Intel en TSMC enorme investeringen zag doen in fabs en onderzoekscentra. Ons rapport schetst het macro-economische plaatje, de belangrijkste sectoren en de handelsstromen, vooral dan die met België en met de EU-27.

Nu Fashion Week 2022 is afgerond, heeft de wereld een voorproefje gekregen van wat het herfst- & winterseizoen 22/23 te wachten staat. In deze marktstudie wordt een overzicht gegeven van de komende trends in de modewereld.

Volgens analisten is er in Texas een unieke mix van factoren aanwezig die zorgen voor een aanhoudende groei en mogelijkheden voor start-ups en scale-ups. Lees meer over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het start-up en scale-up ecosysteem van Texas in deze marktstudie.

Om te exporteren naar de VS moet uw product voldoen aan de geldende lokale veiligheidsnormen.

Het bekendste (en meest verspreide) veiligheidskeurmerk in de VS is  ‘UL’, wat staat voor 'Underwriters Laboratories'. Het UL biedt veiligheidscertificaten, verificaties, inspecties, testen, controles, adviezen en trainingen aan aan een grote waaier van klanten waaronder fabrikanten, retailers, service bedrijven, consumenten, wet- en regelgevers.

Deze korte studie geeft algemene achtergrondinformatie bij het UL-merkteken. Waarom u het nodig hebt, voor welke producten en hoe het te krijgen.

Cybersecurity wordt steeds belangrijker door onze toegenomen afhankelijkheid van computersystemen, internet, draadloze netwerkstandaarden en de toename van het gebruik van smart devices. De Amerikaanse staat Georgia is op korte tijd een belangrijke cybersecurityhub geworden. Verneem er meer over in deze marktstudie. 

De Verenigde Staten zijn nog steeds de grootste economie ter wereld, met een bevolking van meer dan 328 miljoen inwoners en een gemiddeld inkomen per capita van 65.297 USD. Veel Vlaamse bedrijven willen dan ook op deze markt actief zijn. Deze gids is een ideaal vertrekpunt voor wie overweegt in de VS een onderneming op te richten en biedt een beknopt overzicht van welke informatie en documentatie nodig is voor een geslaagde opstart. 

De tuinbouwsector droeg in totaal 13,8 miljard dollar bij aan de Amerikaanse economie in 2019. De staten met de hoogste productiewaarde zijn Californië, Florida en Oregon. Om het tekort aan voedselproductie op te vangen, wordt er wereldwijd massaal geïnvesteerd in horticultuur. Deze trend is ook te zien doorheen de Verenigde Staten, specifiek in 'greenhouse horticulture' en alles wat te maken heeft met 'urban horticulture'.

Deze studie biedt u een richtlijn voor het invullen van het W-8BEN formulier (voor particulieren) en het W-8BEN-E formulier (voor bedrijven). Heel wat niet-Amerikaanse bedrijven die diensten leveren aan Amerikaanse klanten krijgen hiermee te maken. Flanders Investment & Trade ontvangt dan ook heel wat vragen van ondernemers over het correct invullen van deze formulieren. In deze studie vatten we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor u samen.

Naast de bekende tech-hubs in Silicon Valley en New York, ontpopt ook Atlanta, Georgia zich als een belangrijke thuisbasis voor meer en meer miljardenbedrijven. Het start-upecosysteem kent een enorme boost. In 2020 alleen al werden in heel Atlanta 188 deals gesloten met een totale nettowaarde van bijna $ 2 miljard. Ondanks de onzekerheden die 2020 met zich meebracht, was dit bedrag het hoogst opgehaalde in de afgelopen vijf jaar. 

Voor de economie van Georgia is FinTech een belangrijke en snel groeiende bedrijfstak. Vooral Atlanta en de aangrenzende gebieden hebben zich ontwikkeld tot het epicentrum van de financiële technologie. Georgia's FinTech community is goed voor bijna 70% van de transacties van alle Amerikaanse aankopen. De staat heeft zijn bijnaam "Transaction Alley" dan ook niet gestolen. Lees meer over het FinTech-ecosysteem van Georgia in deze marktstudie. 

Games zijn een miljardenbusiness. De sector kende de afgelopen jaren een samengestelde groei van ongeveer 9% per jaar. Door toedoen van de COVID-19-pandemie, is voor 2020 zelfs sprake van een stijging met 10 à 20% ten opzichte van het jaar ervoor. Ontdek in deze marktstudie de belangrijkste cijfers, trends en ontwikkelingen van deze boomende sector. 

De chemische sector in de VS doet het goed en investeert volop in onderzoek en ontwikkeling. Ook duurzaamheid is een belangrijke factor. Lees meer over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de Amerikaanse chemiesector in deze marktstudie.

Pagina's