U bent hier

Marktstudies

Georgia is een favoriete bestemming voor filmproducties in de Verenigde Staten geworden en trekt zowel grote studio's als onafhankelijke filmmakers en televisieproducties aan. "The Hollywood of the South" blijft jaar na jaar aan belang groeien dankzij de combinatie van zeer concurrerende belastingvoorwaarden, robuuste infrastructuur en massa's talent.

Overweeg je voedsel- of drankproducten uit te voeren naar de Verenigde Staten? Dit handboek helpt Vlaamse bedrijven op weg met de Amerikaanse wet- en regelgeving voor voedseletikettering. 

Veel regio’s in de VS promoten hun omgeving als een life science-hub. Maar welke zijn echt de belangrijkste start-up hubs, clusters en incubators in de VS? Het is belangrijk om hier met een kritisch oog naar te kijken bij de expansieplannen van je onderneming. Deze fact sheets geven een overzicht van de belangrijkste life sciences clusters in de Verenigde Staten en geven aan wat hun belangrijkste kenmerken en verschillen zijn.

E-commerce is in de Verenigde Staten in de laatste decennia aanzienlijk gegroeid. Lange tijd waren de VS koploper. Door de coronapandemie moesten consumenten en bedrijven wel meer online gaan. In totaal werd de markt in 2020 geschat op USD 473 miljard. Ongeveer acht op de tien Amerikanen hebben online gewinkeld en een groot aantal zal dat ook blijven doen.

Voor bedrijven die internationale handel voeren met de VS, is een goede kennis van de verschillende douaneprocedures van essentieel belang voor een vlotte logistieke doorstroom van goederen. Bovendien kan een onjuiste toepassing van de douanewetgeving tot heel wat extra kosten leiden.

De staat Arizona, in het zuidwesten van de VS, heeft een bloeiende economie. Naast een forse dienstensector is ook de aerospace- en defensie-industrie er sterk ontwikkeld, net als de tech-sector die hier de jongste jaren chip-giganten als Intel en TSMC enorme investeringen zag doen in fabs en onderzoekscentra. Ons rapport schetst het macro-economische plaatje, de belangrijkste sectoren en de handelsstromen, vooral dan die met België en met de EU-27.

Volgens analisten is er in Texas een unieke mix van factoren aanwezig die zorgen voor een aanhoudende groei en mogelijkheden voor start-ups en scale-ups. Lees meer over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het start-up en scale-up ecosysteem van Texas in deze marktstudie.

Om te exporteren naar de VS moet uw product voldoen aan de geldende lokale veiligheidsnormen.

Het bekendste (en meest verspreide) veiligheidskeurmerk in de VS is  ‘UL’, wat staat voor 'Underwriters Laboratories'. Het UL biedt veiligheidscertificaten, verificaties, inspecties, testen, controles, adviezen en trainingen aan aan een grote waaier van klanten waaronder fabrikanten, retailers, service bedrijven, consumenten, wet- en regelgevers.

Deze korte studie geeft algemene achtergrondinformatie bij het UL-merkteken. Waarom u het nodig hebt, voor welke producten en hoe het te krijgen.

Cybersecurity wordt steeds belangrijker door onze toegenomen afhankelijkheid van computersystemen, internet, draadloze netwerkstandaarden en de toename van het gebruik van smart devices. De Amerikaanse staat Georgia is op korte tijd een belangrijke cybersecurityhub geworden. Verneem er meer over in deze marktstudie. 

De Verenigde Staten zijn nog steeds de grootste economie ter wereld, met een bevolking van meer dan 328 miljoen inwoners en een gemiddeld inkomen per capita van 65.297 USD. Veel Vlaamse bedrijven willen dan ook op deze markt actief zijn. Deze gids is een ideaal vertrekpunt voor wie overweegt in de VS een onderneming op te richten en biedt een beknopt overzicht van welke informatie en documentatie nodig is voor een geslaagde opstart. 

De tuinbouwsector droeg in totaal 13,8 miljard dollar bij aan de Amerikaanse economie in 2019. De staten met de hoogste productiewaarde zijn Californië, Florida en Oregon. Om het tekort aan voedselproductie op te vangen, wordt er wereldwijd massaal geïnvesteerd in horticultuur. Deze trend is ook te zien doorheen de Verenigde Staten, specifiek in 'greenhouse horticulture' en alles wat te maken heeft met 'urban horticulture'.

Deze studie biedt u een richtlijn voor het invullen van het W-8BEN formulier (voor particulieren) en het W-8BEN-E formulier (voor bedrijven). Heel wat niet-Amerikaanse bedrijven die diensten leveren aan Amerikaanse klanten krijgen hiermee te maken. Flanders Investment & Trade ontvangt dan ook heel wat vragen van ondernemers over het correct invullen van deze formulieren. In deze studie vatten we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor u samen.

Naast de bekende tech-hubs in Silicon Valley en New York, ontpopt ook Atlanta, Georgia zich als een belangrijke thuisbasis voor meer en meer miljardenbedrijven. Het start-upecosysteem kent een enorme boost. In 2020 alleen al werden in heel Atlanta 188 deals gesloten met een totale nettowaarde van bijna $ 2 miljard. Ondanks de onzekerheden die 2020 met zich meebracht, was dit bedrag het hoogst opgehaalde in de afgelopen vijf jaar. 

Pagina's