U bent hier

Marktstudie ‘UL Certificatie, verificatie van veiligheidsnormen in de VS’

Net zoals in de EU gelden ook in de Verenigde Staten bepaalde veiligheisnormen voor machines, toestellen en apparaten voor de professionele markt. Een certificiëring van het product dat u op de Amerikaanse markt wenst te brengen is dan ook verplicht in de VS. De Occupational Safety and Health Administration (OSHA) houdt toezicht op de naleving hiervan. Alle werkgevers in de VS zijn wettelijk verplicht om de normen en eisen voortvloeiend uit de Occupational Safety and Health Act van 1970 te eerbiedigen.

Het bekendste (en meest verspreide) veiligheidskeurmerk in de VS is  ‘UL’, wat staat voor 'Underwriters Laboratories'. Het UL biedt veiligheidscertificaten, verificaties, inspecties, testen, controles, adviezen en trainingen aan. Als exporteur van producten moet u ervoor zorgen dat uw product voldoet aan een aantal technische voorschriften om een UL-certificaat te verkrijgen.

Deze korte studie geeft algemene achtergrondinformatie bij het UL-merkteken. Waarom u het nodig hebt, voor welke producten en hoe het te krijgen.

10 januari 2022

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in