U bent hier

Marktstudie ‘E-commerce in de Verenigde Staten’

E-commerce is in de Verenigde Staten in de laatste decennia aanzienlijk gegroeid. Lange tijd waren de VS koploper. Door de coronapandemie moesten consumenten en bedrijven wel meer online gaan. In totaal werd de markt in 2020 geschat op USD 473 miljard. Ongeveer acht op de tien Amerikanen hebben online gewinkeld en een groot aantal zal dat ook blijven doen. Gemak en prijs zijn hiervoor de belangrijkste drijfveren. In 2020 en 2021 ging de aandacht vooral naar de consumenten en de b2b-bedrijven om deze online te laten kopen. De komende jaren zal er meer belang worden gehecht aan het optimaliseren van de persoonlijke online ervaring en het bijhouden van de voortdurend vorderende klantenverwachtingen.

Belangrijk om te weten: twee spelers domineren de Amerikaanse e-commercemarkt, namelijk Amazon en Walmart.

Deze marktstudie biedt een eerste inzicht in enkele succesfactoren op de Amerikaanse e-commercemarkt. Contacteer ons gerust met uw vragen over e-commerce in de VS, onze kantoren ter plaatse helpen u graag.

28 juni 2022

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Chicago

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in