U bent hier

Exporteren naar Saudi-Arabië

CORONAVIRUS


UPDATE 24/06/2020

De coronaviruspandemie spaart ook de Arabische wereld niet. Afgezien van de menselijke tol, kan ook de economische impact van de crisis op de verschillende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bijzonder zwaar zijn. De Arabische economieën worden dan ook midscheeps getroffen door verschillende simultane schokken.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Saudi-Arabië

Blijf op de hoogte over alles in Saudi-Arabië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Is Saudi-Arabië nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markt te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en Voka Mechelen-Kempen het begeleidingstraject 'Start2Export2 Saudi Arabia'.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Saudi-Arabië
Wanneer
Van zaterdag 10 december 2022 tot donderdag 15 december 2022
Waar
Riyad, Djedda, Dammam, Saudi-Arabië
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Voka Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

Marktstudies

De meeste mensen kennen Saudi-Arabië natuurlijk als een wereldspeler op het gebied van fossiele energie en petrochemie maar de ambitie van de overheid reikt verder, veel verder. Het land moet zijn positie als belangrijkste productieland in Noord-Afrika en het Midden-Oosten verder ontwikkelen om zo een echte regionale industriële grootmacht te worden. Deze studie van ons kantoor in Riyad gaat dieper in op de plannen en opportuniteiten en stelt de actoren die een en ander moeten realiseren aan u voor. 

Investeren in gezondheidszorg blijft een topprioriteit voor de Saudische overheid. Om gelijke tred te kunnen houden met de snelle vooruitgang van technologie en onderzoek & ontwikkeling en aangestuurd door een snel groeiende jonge bevolking, blijft het land dan ook een jaarlijks stijgend budget toewijzen aan deze sector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00. 

Inwoners van de GCC kunnen nu een eVisa aanvragen via het onlineportaal, en inwoners van het VK, de VS en de EU kunnen een visum aanvragen bij aankomst in het Koninkrijk. Dit moet een bezoek - zowel toeristisch als commercieel - aan Saoedi-Arabië sneller, gemakkelijker en toegankelijker maken.