U bent hier

Marktstudies

De meeste mensen kennen Saudi-Arabië natuurlijk als een wereldspeler op het gebied van fossiele energie en petrochemie maar de ambitie van de overheid reikt verder, veel verder. Het land moet zijn positie als belangrijkste productieland in Noord-Afrika en het Midden-Oosten verder ontwikkelen om zo een echte regionale industriële grootmacht te worden. Deze studie van ons kantoor in Riyad gaat dieper in op de plannen en opportuniteiten en stelt de actoren die een en ander moeten realiseren aan u voor. 

Investeren in gezondheidszorg blijft een topprioriteit voor de Saudische overheid. Om gelijke tred te kunnen houden met de snelle vooruitgang van technologie en onderzoek & ontwikkeling en aangestuurd door een snel groeiende jonge bevolking, blijft het land dan ook een jaarlijks stijgend budget toewijzen aan deze sector.

De logistieke sector krijgt een centrale plaats in Saudi-Arabiës ontwikkelingsprogramma 'Visie 2030'. Het land zet dan ook sterk in op de verdere uitbouw van infrastructuur en de vereenvoudiging van logistieke processen.

Aan de hand van ambitieuze roadmaps, transformatieplannen en projecten maakt het conservatieve koninkrijk werk van economische diversificatie. De entertainmentsector krijgt hierbij bijzondere aandacht. Verwacht wordt dat de geplande miljardeninvestering van de Saudische overheid ook belangrijke opportuniteiten voor ondernemers met zich zal meebrengen.

Met meer dan 40 commercieel belangrijke mineralen, beschikt Saudi-Arabië over een belangrijke voorraad grondstoffen. Het land wil van de mijnbouwsector dan ook de 'derde pijler' van de economie maken, naast olie en petrochemie.