U bent hier

Nieuws

Het coronavirus verspreidt zich snel over de hele wereld en ook Roemenië is getroffen. De effecten van het coronavirus zijn te zien in alle economische sectoren in Roemenië en de economische groei zal waarschijnlijk ernstige schade oplopen. De lokale autoriteiten hebben ongekende beperkingen en maatregelen aangekondigd en werken aan voorschriften om de verspreiding van het virus in te dammen, en steun te verlenen aan de zwaarst getroffen economische sectoren.

Met de oprichting van een nieuwe internationale marktplaats 'International Marketplace Network (IMN)', willen de e-commercespelers Real (Duitsland), Cdiscount (Frankrijk), ePRICE (Italië) en eMAG (Roemenië) de internationale online-handel vereenvoudigen en een tegenhanger bieden voor de grote marktplaatsen. 

Ontdek wat deze nieuwe marktplaats te bieden heeft.

INDAGRA is het grootste evenement in Roemenië gewijd aan de agrarische industrie. Deze beurs richt zich op producenten en distributeurs van landbouwvoertuigen, irrigatieapparatuur, zaden, meststoffen, kassen, zonnepanelen, veeteeltapparatuur, evenals op leveranciers van financiële diensten, verzekeringen, consultancy en professionele training.

De bouw van de luchthaven van Brasov is gestart.

Een luchthaven van de toekomst zal worden gebouwd via een geïntegreerd concept dat, indien nodig, gemakkelijk kan worden uitgebreid en, voor de eerste keer in Roemenië: deze luchthaven zal een virtuele verkeerstoren hebben.

Het Laser Valley-project omvat de ontwikkeling van een slimme stad en een dynamische, innovatieve en ondernemende gemeenschap rond de 'ELI-NP, Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics'.

De laser in Magurele, in de buurt van Boekarest, markeerde een wereldprimeur na het bereiken van het hoogste vermogen, 10 PetaWats.

Magurele Laser (ELI-NP, Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics) maakt deel uit van het Europese ELI-project, een pan-Europese onderzoeksstructuur die ook installaties in de Tsjechische Republiek en Hongarije omvat. De laser is ontworpen om 10 PT stroom te bereiken door middel van twee laserarmen, aangevuld met een zeer heldere laserstraal die kan oplopen tot 19,5 MeV.

Pagina's