U bent hier

Nieuws

The Coronavirus has been spreading fast around the world, Romania having been hit as well.

On March 16th, the local authorities imposed unprecedented restrictions and actions aimed at containing the spread of the virus. After two months of strict containment measures, Romania has adopted a gradual relaxation strategy.

The Coronavirus and the containment measures have had a strong impact on the Romanian economy but the Romanian Government has taken action to provide real support to the affected economic operators. A smooth economic recovery is expected as long as the outbreak of the coronavirus is contained.

Local authorities presents “Rebuilding Romania” plan supporting actions aimed at changing the country’s development model which currently is based on consumption to a development model based on investment and digitalization.

Techsylvania, een van de meest invloedrijke technologie-evenementen in Roemenië en ook een van de belangrijkste in Oost-Europa, zal de toekomst van de technologie, het bedrijfsleven en de knowhow van wereldleiders in de schijnwerpers zetten op 22 en 23 september 2020.

De Roemeense minister van Milieu, Water en Bossen kondigt aan dat er 24 miljard euro, van de in totaal bijna 80 miljard euro die Roemenië tijdens de onderhandelingen in de Europese Raad uit de Europese fondsen heeft verkregen, zal worden besteed aan groene projecten.

Uit de gecentraliseerde gegevens van de lokale financiële krant blijkt dat de 10 grootste doe-het-zelfwinkels en distributiebedrijven van bouwmaterialen in Roemenië in 2019 hun omzet met 15% zagen stijgen ten opzichte van 2018.

Roemenië Eficienta, een nationaal programma dat in de zomer van 2019 werd gelanceerd om de energie-efficiëntie in Roemenië tot 2022 te bevorderen, kondigde nieuwe verplichtingen aan met betrekking tot het opladen van elektrische voertuigen en de automatisering van de temperatuur in gebouwen. Lees verder om op de hoogte te zijn van de belangrijke nieuwigheden van dit programma.

2020 zou een keerpunt kunnen zijn in de ontwikkeling van de Roemeense infrastructuur. Volgens een artikel van business-review.eu is er al een groot aantal contracten voor snelwegen en expreswegen getekend en bereidt het staatsbedrijf CNAIR meer grote contracten voor dit jaar voor.

Pagina's