U bent hier

Exporteren naar Roemenië

CORONAVIRUS

UPDATE 10/01/2022

Ook Roemenië werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Roemeense overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Roemenië.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Roemenië

Blijf op de hoogte over alles in Roemenië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Op zoek naar recente informatie over hernieuwbare energie en daarmee verband houdende kansen in Roemenië? Dan is deze paper van ons kantoor in Boekarest een aanrader voor u op een ogenblik dat het land werk maakt van meer hernieuwbare bronnen in de energiemix en de reductie van CO²-uitstoot. 

Ook in Roemenië, na Polen het volkrijkste land in Centraal- en Zuidoost-Europa, is e-commerce definitief doorgebroken. Waar de groei in 2016-2019 voornamelijk te danken was aan de toegenomen koopkracht, schakelde e-commerce in 2020 nog een versnelling hoger door de coronasituatie. Meer weten? Ontdek de ontwikkelingen in onze paper. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op 31 mei en 1 juni 2022 organiseren het Ontwikkelingsagentschap van Servië en de Servische Automotive Cluster South East Europe (SEE) Automotive Connect & Supply. Dit event is een van de belangrijkste events voor de automotivesector in Zuidoost-Europa. Behalve het conferentiegedeelte worden ook b2b's georganiseerd tussen deelnemende OEMs, Tier 1 en 2 toeleveranciers en relevante overheidsinstellingen.  

De Roemeense ICT-sector boerde de voorbije 10 jaar erg goed en groeide zo uit tot een van de sterkhouders van de economie. Het land kan in de toekomst dé regionale technologiehub worden, maar daarvoor dringt het nemen van een aantal maatregelen zich op. Dit korte bericht brengt u de belangrijkste take aways uit een grootschalig onderzoek van de lokale software- en dienstenfederatie ANIS.