U bent hier

Exporteren naar Roemenië

CORONAVIRUS

UPDATE 10/01/2022

Ook Roemenië werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Roemeense overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Roemenië.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Roemenië

Blijf op de hoogte over alles in Roemenië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Roemenië? Ontdek ze met onze groepszakenreis naar Boekarest en Craiova ! Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.
Doelmarkt
Roemenië
Wanneer
Van maandag 17 oktober 2022 tot vrijdag 21 oktober 2022
Waar
Boekarest, Craiova, Roemenië
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Op zoek naar recente informatie over hernieuwbare energie en daarmee verband houdende kansen in Roemenië? Dan is deze paper van ons kantoor in Boekarest een aanrader voor u op een ogenblik dat het land werk maakt van meer hernieuwbare bronnen in de energiemix en de reductie van CO²-uitstoot. 

Ook in Roemenië, na Polen het volkrijkste land in Centraal- en Zuidoost-Europa, is e-commerce definitief doorgebroken. Waar de groei in 2016-2019 voornamelijk te danken was aan de toegenomen koopkracht, schakelde e-commerce in 2020 nog een versnelling hoger door de coronasituatie. Meer weten? Ontdek de ontwikkelingen in onze paper. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Ook Roemenië werd zwaar getroffen door de vierde coronagolf. Om deze het hoofd te bieden, werden opnieuw een aantal beperkende maatregelen ingevoerd. Inmiddels ligt de piek opnieuw achter ons, maar in de eindejaarsperiode en het begin van het nieuwe jaar blijven sommige maatregelen gehandhaafd. 

Om gebruik te kunnen maken van de uitgebreide middelen uit de RRF (Recovery & Resilience Facility), het belangrijkste onderdeel van NextGeneration EU waarmee de EU het herstel na de coronapandemie wil helpen bewerkstelligen, moeten lidstaten een nationaal herstel- en veerkrachtplan voorleggen waarin ze inzage geven in de hervormingen en openbare investeringsprojecten die ze met deze middelen willen implementeren. Volgend artikel gaat nader in op het Roemeense plan.