U bent hier

Exporteren naar Roemenië

CORONAVIRUS

De Roemeense regering heeft op 8 maart 2022 alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de Roemeense samenleving. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Roemeense website https://fiipregatit.ro/sectiune_ghid/conditii-intrare-in-romania/.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Roemenië

Blijf op de hoogte over alles in Roemenië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Op zoek naar recente informatie over hernieuwbare energie en daarmee verband houdende kansen in Roemenië? Dan is deze paper van ons kantoor in Boekarest een aanrader voor u op een ogenblik dat het land werk maakt van meer hernieuwbare bronnen in de energiemix en de reductie van CO²-uitstoot. 

Ook in Roemenië, na Polen het volkrijkste land in Centraal- en Zuidoost-Europa, is e-commerce definitief doorgebroken. Waar de groei in 2016-2019 voornamelijk te danken was aan de toegenomen koopkracht, schakelde e-commerce in 2020 nog een versnelling hoger door de coronasituatie. Meer weten? Ontdek de ontwikkelingen in onze paper. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het Roemeense North-East Regional Development Agency houdt zich o.m. bezig met de coördinatie van regionale projecten en het beheren van EU-subsidies. Het noordoosten van het land mag rekenen op een substantiële instroom van EU-middelen die de regio moeten helpen bij het realiseren van haar economische groeicapaciteit. Lees meer over het investeringslandschap, kansrijke sectoren en de diverse ondersteuningsinstrumenten in de bijgevoegde brochure.