U bent hier

Exporteren naar Nieuw-Zeeland

CORONAVIRUS

UPDATE 09/05/2023

Op een handvol resterende regels na, draait Nieuw-Zeeland de COVID-19-bladzijde om en werden de meeste beperkingen afgebouwd.

Nieuw-Zeeland, dat het virus ooit heeft uitgeroeid door middel van de strengste pandemievoorschriften ter wereld, heeft versoepelingen doorgevoerd die vergelijkbaar zijn met die in Australië of Europa.
Het dragen van een masker is niet langer verplicht op openbare plaatsen, enkel nog bij het bezoeken van zorginstellingen blijft de verplichting gelden.

De regering houdt vast aan een isolatieperiode van zeven dagen voor mensen met het virus.
Het aantal gevallen en de belangrijkste maatstaf van de regering - ziekenhuisopnames - zijn de afgelopen weken/maanden sterk gedaald, wat de regering het vertrouwen geeft om de strenge beperkingen achter zich te laten.

Ook een paar resterende vaccinatiemandaten voor werknemers en inkomende reizigers zijn verdwenen.
Tests bij aankomst in Nieuw-Zeeland zijn niet langer verplicht, maar worden aangemoedigd.
De isolatieplicht voor COVID-positieve Kiwi's blijft bestaan, maar de regering heeft de eis geschrapt dat huishoudelijke contacten dat ook moeten doen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons Dossier Coronavirus.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Nieuw-Zeeland

Blijf op de hoogte over alles in Nieuw-Zeeland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Nieuws

Op 9 juli 2023 ondertekenden de Europese Unie en Nieuw-Zeeland een vrijhandelsakkoord. Eens het akkoord door het Europese parlement is goedgekeurd en geratificeerd door beide partijen zal het ook in werking treden. Handel tussen Nieuw-Zeeland en de Europese Unie wordt verwacht met 30 percent toe te nemen in de komende tien jaar als gevolg van het akkoord. Tariefverlagingen zouden Europese bedrijven elk jaar ongeveer 140 miljoen uitsparen.