U bent hier

Wet- en regelgeving

Producteisen

Normen en certificering

Kroatië hanteert bepaalde eisen waar producten aan moeten voldoen. Hier vindt u een overzicht van de belangrijkste Kroatische wet- en regelgeving op dit gebied.

Apparaten die voldoen aan de CE-richtlijnen, kunnen zonder verdere formaliteiten in Kroatië op de markt worden gebracht.

Medicijnen en medische apparatuur moet u registreren bij Agency for Medicinal Products and Medical Devices (www.halmed.hr/?ln=en). Medicijnen, goedgekeurd door de European Medicine Evaluation Agency, kunt u sneller registreren. Handleidingen en CE-certificaten moeten in de Kroatische taal zijn opgesteld of zijn voorzien van een officiële vertaling. De handleiding moet in papieren versie bij de apparatuur worden meegeleverd.

Productaansprakelijkheid

De Kroatische wetgeving voor productaansprakelijkheid is sterk verouderd en nog niet aangepast aan de Europese wetgeving. De rechters en advocaten hebben nog niet veel ervaring met productaansprakelijkheid en consumentenbescherming. De wettelijke garantietermijn voor consumentenproducten volgens de EU-richtlijnen bedraagt 2 jaar.

Specifieke vragen over reglementering?

Contacteer onze specialisten via reglementering@fitagency.be.

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Kroatië