U bent hier

Nieuws

In Kroatië zijn dertien innovatieclusters actief in uiteenlopende sectoren. Deze werken meestal in een triple-helix-model, hoewel sommige zich binnen het quadruple-helix-model situeren. In bijgevoegd nieuwsbericht vindt u info over de clusters en hoe ons kantoor in Zagreb u kan bijstaan bij het benaderen van een aantal van hen. 

Tussen 27 en 30 september 2021 wordt in Zagreb de conferentie en beurs Entrepreneurial responses to health challenges georganiseerd. Het event biedt deelnemers uit de medische en farmaceutische sector de kans op korte tijd info in te winnen en contacten te leggen met lokale bedrijven en andere spelers in de gezondheidszorg. 

De chocolade- en zoetwarensector is een van de sterkhouders van de Kroatische voedingsindustrie. De lokale productie is echter niet toereikend en het land voert dan ook flink wat chocolade en zoetwaren in. Ontdek meer over deze kansrijke sector in de sectoranalyse van ons kantoor in Zagreb.

Kroatië heeft een biersector die volop in ontwikkeling is. Deze studie van ons kantoor in Zagreb maakt u wegwijs in deze kansrijke markt waar craftbier langzaam maar zeker een steeds belangrijker plaats begint in te nemen. 

Kroatië moet het hoofd bieden aan vele uitdagingen op het vlak van efficiënt, duurzaam en rendabel afvalbeheer. Deze studie maakt u wegwijs in deze kansrijke sector. 

Deze studie maakt u vertrouwd maken met de hedendaagse, veelzijdige design-scene in Kroatië. 

De textiel- en kledingsindustrie is een diverse en heterogene sector in Kroatië. Leer er meer over in dit sectoroverzicht dat u kan aanvragen bij ons kantoor in Zagreb. 

De aardappelsector speelt in Kroatië een belangrijke rol in de gewasproductie. De aardappel is in termen van totale productie de belangrijkste groente die in het land geteeld wordt. 

Deze studie belicht - na een korte introductie over de Kroatische economie - de lokale sportsector. De sector opereert onder toezicht van het ministerie van Wetenschap, Onderwijs en Sport (https://mzo.gov.hr).  

Sport is populair in Kroatië en speelt een belangrijke rol in de samenleving en de markt ontwikkelt zich steeds verder. Er zijn veel bedrijven die o.m. sportkleding, sportartikelen en voedingssupplementen verdelen en dit zowel voor professioneel als recreationeel gebruik.

Pagina's