U bent hier

Nieuws

Gedurende een tijd werd het Afrikaanse continent gespaard door de coronaviruspandemie, maar sinds kort ondervindt het op haar beurt de gevolgen van de verspreiding van Covid-19. Het aantal besmettingen en maatregelen om het virus tegen te gaan nemen dan ook dagelijks toe in Afrika. Heel wat landen in deze regio kennen bovendien een matige tot slechte gezondheidsinfrastructuur, waardoor een grote uitbraak catastrofale gevolgen kan hebben.

Op 14 en 15 mei 2019 vond in Brussel het EU-Ethiopia Business Forum plaats, waar zowel infosessies werden georganiseerd over de praktische informatie voor het zaken doen met Ethiopië, evenals matchmaking events. De ambassade van Ethiopië in Brussel bezorgde ons 2 interessante presentaties van de "Ethiopian Investment Commission".

In 2019 organiseert de Ethiopian Chamber of Commerce and Sectoral Associations vier internationale handelsbeurzen in de Ethiopische hoofdstad Addis Ababa. De beurzen zijn gefocust op verschillende sectoren.

Ethiopië tekende de afgelopen 15 jaar steevast een groei op van het bbp. De Ethiopische overheid focust op een aantal sectoren, zoals landbouw, agro-industrie, leer en leerproducten, textiel en kleding om de economie verder te stimuleren.

Begin februari werd de eerste transnationale elektrische spoorweg tussen Djibouti en Ethiopië ingehuldigd. De nieuwe spoorlijn zal de reistijd tussen beide landen aanzienlijk verkorten en dus een belangrijke stimulans betekenen voor de handel tussen beide landen.  

Ivan Korsak, de trade commissioner voor FIT en AWEX in Kenia, stelt maandelijks een “Newsletter from East Africa” op, waarin hij het belangrijkste nieuws voor deze regio oplijst.

De "Ethiopean Investment Commission" heeft een interessante Engelstalige gids samengesteld voor wie interesse heeft in investeren in Ethiopië.