U bent hier

EU-Ethiopia Business Forum 2019

Op 14 en 15 mei 2019 vond in Brussel het EU-Ethiopia Business Forum plaats, met infosessies over zaken doen met Ethiopië en matchmaking events. Functionarissen van o.a. de Ethiopische Investeringscommissie, de vice-voorzitter van de Europese Commissie en commissaris voor Werkgelegenheid, Groei, Investeringen en Concurrentievermogen, de heer Jyrki Katainen, waren aanwezig.

Ethiopië wil zich in de komende jaren profileren als de grootste productiehub in Afrika via hun "Vision 2025" plan. In de laatste 5 jaren verviervoudigden de Foreign Direct Investments, met de oprichting van verschillende industriële parken en ontwikkeling van transport en infrastructuur. Het land focust op volgende belangrijke sectoren: agroverwerking, textiel, kleding en leer, farmaceutica en medisch, en ICT. De farmaceutische markt in het bijzonder wordt verwacht jaarlijks met 15% te groeien, tot een bedrag van bijna 1 miljard dollar tegen 2020.

Lees hier meer over in onderstaande presentaties van de "Ethiopian Investment Commission", die ons door de ambassade van Ethiopië in Brussel werden bezorgd.

2 augustus 2019

Bijkomende informatie