U bent hier

EU-Africa pharma and healthcare marketplace & matchmaking events

Het beëindigen van de COVID-19-pandemie en het vermijden van toekomstige gezondheidscrises is van wederzijds belang voor zowel Afrika als de EU. De Europese Unie,  haar lidstaten en de Europese financiële instellingen mobiliseren middelen om wereldwijd een billijke toegang tot veilige, doeltreffende, kwalitatief hoogstaande en betaalbare vaccins, therapeutica, apparatuur en andere gezondheidsproducten te waarborgen.

Dit initiatief van de Europese Unie is erop gericht alle belangrijke actoren op dit gebied, met inbegrip van de openbare en de particuliere sector, bij het proces te betrekken.

Om deze doelstelling te ondersteunen, organiseert de Europese Commissie een markt- en matchmakingevenement over geneesmiddelen en gezondheidszorg. 
​Op maandag 27 juni 2022 kan u deelnemen aan het webinar Future for EU-Africa healthcare. En zowel op maandag 27 als dinsdag 28 juni 2022 kan u deelnemen aan matchmaking meetings.

België is sterk betrokken bij het initiatief om de capaciteit van Afrika ten zuiden van de Sahara voor de productie van medische producten te verbeteren. Het welslagen van dit initiatief hangt af van ons vermogen om alle beschikbare Belgische deskundigheid (wetenschappelijk onderzoek, particuliere farmaceutische sector, overheid) te mobiliseren, zodat zij een leidende rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van de Afrikaanse farmaceutische markt.

De online inschrijvingen zijn reeds afgesloten op 6 juni 2022, maar u kunt nog steeds deelnemen door u aan te melden via mail: eu-africa.pharma@videlio-events.com 

Alle informatie is terug te vinden op de volgende website: EU-Africa pharma and healthcare marketplace & matchmaking events - Info (b2match.io) 

23 juni 2022