U bent hier

Exporteren voor de sector ‘ICT’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Update 22/12/2021 : Vanwege de onzekerheid ivm het coronavirus en specifiek de omikronvariant werd beslist om de RSA conferentie in San Francisco (CA) uit te stellen van 7-10 februari 2022 naar 6-9 juni 2022. Voor verdere informatie kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke van FIT. De RSA conferentie is veruit de belangrijkste cybersecurity- en fintechvakbeurs in Noord-Amerika.
Doelsector
Financiële diensten, ict en veiligheid
Doelmarkt
Verenigde Staten
Wanneer
Van maandag 6 juni 2022 tot donderdag 9 juni 2022
Waar
San Francisco, Verenigde Staten
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Dit webinar zal u een inzicht bieden in de halfgeleiderindustrie in België en Japan, door het ecosysteem, interessante innovaties en de ontwikkelende trends voor te stellen, en mogelijke synergieën te verkennen. Zowel Japanse als Vlaamse sprekers zullen een overzicht geven van hun ecosystemen en de innovatie en trends voorstellen. Verder mag u ook een toelichting verwachten van het businessmodel van een Japans en Vlaams bedrijf en de weg die zij volgden naar internationale expansie. Nadien voorzien we ook in een Q&A sessie.
Doelsector
ICT
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Donderdag 3 maart 2022
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met DSP Valley, SIIQ, Imec en National Institute of Advanced Industrial Science and Technology.

Marktstudies

Met meer dan 665 miljoen gamers is China de grootste gamingmarkt ter wereld. Gestimuleerd door de digitalisering van het land, staat de jongere generatie aan de basis van deze stijgende vraag. Sinds de COVID-19-crisis, die het gebruik van apps en videospelletjes over de hele wereld heeft gestimuleerd, is de Chinese markt een van de meest veelbelovende ter wereld voor gamingbedrijven die hun activiteiten naar het buitenland willen uitbreiden.

E-commerce heeft ook in Polen een stevige voet aan de grond gekregen en de coronapandemie is een grote aanjager van de recente groeispurt geweest. PwC schat dat de markt tegen 2026 €35 miljard zal waard zijn, wat zou betekenen dat de sector ook post-corona jaarlijks met dubbele cijfers zou blijven groeien. Bent u benieuwd naar het antwoord op vragen als: Wat zijn de belangrijkste trends op het gebied van online shoppen in Polen? Hoe is het consumentengedrag geëvolueerd? Wat zijn de belangrijkste marktplaatsen? Wat betekende die explosieve groei voor de logistieke dienstverlening achter de aankopen? Wat is een paczkomat? Dan wordt u met deze studie van ons kantoor in Poznań op uw wenken bediend!

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Via de Oekraïense ambassade in Brussel ontvingen we een bedrijvengids voor de stad en regio Tsjerkasy in Centraal-Oekraïne. Hoewel de gids opgevat is als een vitrine om de producten van lokale bedrijven te promoten, kan deze mogelijk voor onze bedrijven die toeleveren aan tal van sectoren een nuttig naslagwerkje zijn om nieuwe klanten te detecteren. 

Premier Misjoestin ondertekende onlangs het oprichtingsdecreet voor de creatie van Quantum Valley, een nieuw wetenschaps- en technologiecentrum in Nizjnij Novgorod. Quantum Valley wordt daarmee een bijkomende actor voor de ontwikkeling van hightechproducten en -diensten in Rusland.