U bent hier

Marktstudies

Dit overzicht van de Australische gaming sector is een inleiding en eerste kennismaking voor Vlaamse bedrijven en organisaties die gespecialiseerd zijn in deze sector en graag zaken willen doen in Australië.

De Zweedse gamingindustrie is een heel dynamische en snelgroeiende sector. Momenteel zijn er bijna 800 bedrijven actief. Per hoofd van de bevolking is Zweden één van de grootste producenten ter wereld van videogames. Benieuwd naar meer? Lees dan zeker de studie.

De Duitse fintechsector zit in haar tweede golf van ontwikkeling en is zich nu volledig aan het ontplooien. Wilt u weten waar Duitsland op vlak van fintech staat in de wereld? Lees dan deze studie van ons kantoor in München.

Ierland heeft haar industriële basis omgevormd tot een efficiënte, moderne economie. De productiesector in Ierland is hierin een van de goed presterende motoren, met clusters van wereldklasse in sectoren zoals biofarmaceutica, elektronica, medische technologie en voedselproductie. Ondanks hoge inflatie en aanzienlijke uitdagingen binnen toeleveringsketens, zijn Ierse bedrijven optimistisch voor verdere groei. Dit rapport geeft een beknopt overzicht van de huidige en toekomstige opportuniteiten in Ierland voor Vlaamse bedrijven met activiteiten in Manufacturing 4.0.

Oostenrijk beschikt over een zeer goed en toegankelijk gezondheidsstelsel. Het land was een van de pioniers van elektronische patiëntendossiers dus het mag niet verbazen dat de digitalisering van de gezondheidszorg er makkelijk voet aan de grond kreeg en jaarlijks belangrijker wordt. Bent u actief in digital health en gebeten om meer te weten over deze bloeiende sector in Oostenrijk? Dan is deze sectoranalyse door ons kantoor in Wenen warm aanbevolen lectuur.

E-commerce boomt in China. Sinds de coronapandemie shoppen Chinese consumenten veel vaker online dan offline. In 2021 steeg de waarde van online retail voor fysieke goederen in China met maar liefst 12% tot een totaal van 10,8 biljoen CNY. Dit komt overeen met 24,5% van alle via retail verkochte consumptiegoederen in China.

E-commerce wint al jaren aan populariteit en is niet meer weg te denken uit onze manier van consumeren. COVID-19 heeft die sterke groei nog in een stroomversnelling gebracht. Ook in Zuid-Korea nam e-commerce een erg hoge vlucht tijdens de voorbije periode. De Zuid-Koreaanse onlinemarkt is een van de grootste e-commercemarkten ter wereld. Volgens Business.com staat de Zuid-Koreaanse e-commercemarkt op de 5e plaats in de wereld wat betreft transactievolume. 

E-commerce floreert ook in Tsjechië en is er niet meer weg te denken uit de detailhandel. Bent u op zoek naar up-to-date info over de e-commercemarkt in Tsjechië en zaken waarmee u rekening moet houden om deze succesvol te betreden? Dan is deze studie van ons kantoor in Praag warm aanbevolen literatuur. 

Professionals in de westerse IT-sector hebben het al langer in de gaten: er beweegt een heleboel in de Oekraïense IT-sector en het land is uitgegroeid tot een belangrijke outsourcingpartner voor Amerikaanse en Europese bedrijven. Deze door onze kantoor in Kyiv opgestelde paper laat u kennismaken met een van de snelst gegroeide sectoren van de lokale economie.

Australiërs kochten al vóór de pandemie online, maar corona heeft de groei van de sector versneld. Globaal had de markt in 2021 een waarde van 43,9 miljard Australische dollar. Ongeveer drie op de vier Australiërs hebben al online gewinkeld en een groot deel van hen is van plan om dit te blijven doen, zelfs nu de restricties deels zijn opgeheven. Het gemak en de prijs zijn de belangrijkste motieven.

Het comfort van leveringen aan huis, het uitgebreide aanbod dat de klok rond beschikbaar is, … Consumenten shoppen steeds vaker online. Ook in Nederland, in 2021 de 17e grootste markt voor e-commerce ter wereld met een netto-omzet van 20,5 miljard euro voor de online verkoop van fysieke goederen. De totale waarde van de e-commercemarkt voor 2021 inclusief diensten bedroeg 30,6 miljard euro.

E-commerce wint al jaren aan populariteit – de coronapandemie bracht nog een stroomversnelling – en is een blijver. Het aandeel van e-commerce in de wereldwijde detailhandel in 2022 zal volgens schattingen stijgen tot 21%. Ook in Duitsland nam e-commerce de afgelopen jaren een hoge vlucht. Het land behoort tot een van de belangrijkste e-commercemarkten binnen Europa en biedt de Vlaamse ondernemer interessante troeven.

De coronapandemie deed de e-commercesector wereldwijd exploderen en deze sector blijft snel groeien. E-commerce is tegenwoordig een onmisbaar platform voor bedrijven die hun klantenportfolio en potentiële inkomsten op zowel lokale als internationale markten willen vergroten. Zo behoort Turkije tot de top 3 van veelbelovende landen. Met een jonge bevolking, een groeiende economie en een toenemende e-commercepenetratie, is het een erg aantrekkelijke markt voor deze sector.

E-commerce is in de Verenigde Staten in de laatste decennia aanzienlijk gegroeid. Lange tijd waren de VS koploper. Door de coronapandemie moesten consumenten en bedrijven wel meer online gaan. In totaal werd de markt in 2020 geschat op USD 473 miljard. Ongeveer acht op de tien Amerikanen hebben online gewinkeld en een groot aantal zal dat ook blijven doen.

E-commerce zit in de lift en is niet meer weg te denken uit onze wereld. Ook in Italië heeft de coronapandemie het gebruik van e-commerce een boost gegeven. Italië beschikte over het op een na grootste groeipercentage van online detailhandel in Europa in het jaar 2021. Met een waarde van 30 miljard euro verwezenlijkte het land een toename van 18% in een tijdspanne van slechts een jaar. De stijging van de penetratiegraad van b2c-e-commerce-aankopen in de totale detailhandel bedroeg 10%. De groei is er hoger dan in de rest van Europa, wat toont dat Italië een dynamisch land is dat openstaat voor verandering.

Pagina's