U bent hier

Marktstudies

De Verenigde Arabische Emiraten hebben de afgelopen decennia een enorme groei doorgemaakt en hebben zich ontwikkeld tot een belangrijk knooppunt voor de entertainmentindustrie in de regio. Met zijn dynamische economie, moderne infrastructuur en culturele diversiteit, biedt de VAE een enorm potentieel voor bedrijven en ondernemers die geïnteresseerd zijn in het betreden van de entertainmentmarkt in de regio.

Op 1 januari 2023 gingen in Italië, in lijn met andere EU-landen, de nieuwe regels met betrekking tot de verplichte etikettering van verpakkingen en verpakkingsafval, de zogenaamde 'milieu-etikettering', in voege. Het doel van de nieuwe regels is om het sorteren van afval bij consumentengoederen voor professionals en consumenten te vereenvoudigen. Boetes voor niet-naleving kunnen oplopen tot 40.000 euro. 

Deze paper richt zich tot Vlaamse bedrijven die de Luxemburgse markt willen verkennen en voordeel willen halen uit de mogelijkheden die dit land te bieden heeft. Laat de informatie in deze paper u inspireren bij het zakendoen in Luxemburg!

Je kan er niet omheen, de digitale revolutie heeft zich in sneltempo een weg gebaand in zowel het bedrijfsleven als in onze privélevens. Kortom digitalisering is vandaag niet meer weg te denken. In de marktstudie 'Digitalisatie in Spanje' wordt er een antwoord gegeven op de hoofdvraag: waar bevindt Spanje zich in de digitalisatie en welke opportuniteiten creëert dit voor Vlaamse bedrijven?

Dit overzicht van de Australische gaming sector is een inleiding en eerste kennismaking voor Vlaamse bedrijven en organisaties die gespecialiseerd zijn in deze sector en graag zaken willen doen in Australië.

De Zweedse gamingindustrie is een heel dynamische en snelgroeiende sector. Momenteel zijn er bijna 800 bedrijven actief. Per hoofd van de bevolking is Zweden één van de grootste producenten ter wereld van videogames. Benieuwd naar meer? Lees dan zeker de studie.

De Duitse fintechsector zit in haar tweede golf van ontwikkeling en is zich nu volledig aan het ontplooien. Wilt u weten waar Duitsland op vlak van fintech staat in de wereld? Lees dan deze studie van ons kantoor in München.

Ierland heeft haar industriële basis omgevormd tot een efficiënte, moderne economie. De productiesector in Ierland is hierin een van de goed presterende motoren, met clusters van wereldklasse in sectoren zoals biofarmaceutica, elektronica, medische technologie en voedselproductie. Ondanks hoge inflatie en aanzienlijke uitdagingen binnen toeleveringsketens, zijn Ierse bedrijven optimistisch voor verdere groei. Dit rapport geeft een beknopt overzicht van de huidige en toekomstige opportuniteiten in Ierland voor Vlaamse bedrijven met activiteiten in Manufacturing 4.0.

Oostenrijk beschikt over een zeer goed en toegankelijk gezondheidsstelsel. Het land was een van de pioniers van elektronische patiëntendossiers dus het mag niet verbazen dat de digitalisering van de gezondheidszorg er makkelijk voet aan de grond kreeg en jaarlijks belangrijker wordt. Bent u actief in digital health en gebeten om meer te weten over deze bloeiende sector in Oostenrijk? Dan is deze sectoranalyse door ons kantoor in Wenen warm aanbevolen lectuur.

E-commerce boomt in China. Sinds de coronapandemie shoppen Chinese consumenten veel vaker online dan offline. In 2021 steeg de waarde van online retail voor fysieke goederen in China met maar liefst 12% tot een totaal van 10,8 biljoen CNY. Dit komt overeen met 24,5% van alle via retail verkochte consumptiegoederen in China.

E-commerce wint al jaren aan populariteit en is niet meer weg te denken uit onze manier van consumeren. COVID-19 heeft die sterke groei nog in een stroomversnelling gebracht. Ook in Zuid-Korea nam e-commerce een erg hoge vlucht tijdens de voorbije periode. De Zuid-Koreaanse onlinemarkt is een van de grootste e-commercemarkten ter wereld. Volgens Business.com staat de Zuid-Koreaanse e-commercemarkt op de 5e plaats in de wereld wat betreft transactievolume. 

E-commerce floreert ook in Tsjechië en is er niet meer weg te denken uit de detailhandel. Bent u op zoek naar up-to-date info over de e-commercemarkt in Tsjechië en zaken waarmee u rekening moet houden om deze succesvol te betreden? Dan is deze studie van ons kantoor in Praag warm aanbevolen literatuur. 

Professionals in de westerse IT-sector hebben het al langer in de gaten: er beweegt een heleboel in de Oekraïense IT-sector en het land is uitgegroeid tot een belangrijke outsourcingpartner voor Amerikaanse en Europese bedrijven. Deze door onze kantoor in Kyiv opgestelde paper laat u kennismaken met een van de snelst gegroeide sectoren van de lokale economie.

Australiërs kochten al vóór de pandemie online, maar corona heeft de groei van de sector versneld. Globaal had de markt in 2021 een waarde van 43,9 miljard Australische dollar. Ongeveer drie op de vier Australiërs hebben al online gewinkeld en een groot deel van hen is van plan om dit te blijven doen, zelfs nu de restricties deels zijn opgeheven. Het gemak en de prijs zijn de belangrijkste motieven.

Pagina's