U bent hier

Nieuws

Zet uw onderneming de eerste stappen op de Ierse markt of wilt u uw beperkte ervaring op deze markt uitbreiden? Neem dan op 21 mei zeker deel aan UNIZO's kick-off-sessie van het traject Ierland 4Explorers. Met het traject begeleiden Flanders Investment & Trade en UNIZO u op een intensieve manier naar deze markt.

Italië zet een grote stap voorwaarts op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) met de publicatie op 6 april van de executive summary van de "Italiaanse strategie voor kunstmatige intelligentie 2024-2026". De strategie schetst een visie voor het positioneren van Italië als leider in AI-gedreven innovatie, met vier belangrijke onderliggende richtingen: Onderzoek, Openbaar Bestuur, Ondernemingen en Opleiding.

Artificial Intelligence

Parijs trekt meer en meer bedrijven aan in de AI-sector. Met een bloeiend ecosysteem dat wordt versterkt door de opkomst van spelers zoals Mistral AI en de recente aankondiging van Google's AI-centrum, wordt de stad een toonaangevend knooppunt voor technologische innovatie.

'Startups in the Game' is een acceleratorprogramma in Centraal- en Oost-Europa. Het is gericht op het verbinden van invloedrijke figuren en organisaties uit de sportindustrie met innovatieve SportsTech-startups. In de huidige editie richten ze zich op het faciliteren van connecties tussen partnersportorganisaties en start-ups.

Energiebedrijf Orlen is een van de grootste bedrijven in Centraal- en Oost-Europa. Sinds 2021 heeft het bedrijf een start-upprogramma voor techbedrijven onder de naam Orlen Skylight. Jonge bedrijven kunnen hierin hun oplossingen voorstellen zodat ze getest kunnen worden in een commerciële omgeving. Voor een nieuwe projectoproep zoeken ze start-ups met oplossingen voor energieproductie en tankstations.

Duitsland zag zijn economie vorig jaar krimpen met 0,3 procent, zo blijkt uit de eerste raming van het bruto binnenlands product die het Bundesamt für Statistik bekendmaakte.

De World Games Award is een jaarlijks evenement dat de prestaties en innovaties van de wereldwijde game-industrie viert. De genomineerden en winnaars worden geselecteerd door een panel van experts en journalisten van verschillende mediakanalen en organisaties. De World Games Award 2023 vindt plaats op 7 december 2023 in het Microsoft Theater in Los Angeles, Californië. Je kunt de livestream van het evenement bekijken op de officiële website of op verschillende platforms zoals YouTube, Twitch en Facebook.

Vinnytsja is een middelgrote Oekraïense stad (370.000 inwoners) op een 250 km ten zuidwesten van de hoofdstad Kyiv. De stad huldigt zijn liaisonbureau in Brussel plechtig in op 30 november waarbij o.m. aandacht gegeven zal worden aan heropbouw- en groene transitieprojecten. Het event wordt afgesloten met een netwerkmoment. 

Pagina's