U bent hier

Nieuws

De IT-sector in Griekenland heeft zijn veerkracht bewezen sinds de uitbraak van de coronapandemie. Bedrijven hebben hun marktwaarde flink zien toenemen en er zijn een heleboel interessante ontwikkelingen aan de gang. Voorbeelden vinden we o.m. terug bij "slimme" gebouwen, digitale tools in de toeristische sector en digitale technologieën in de energiesector. 

Net zoals in veel andere landen, is de coronasituatie in Estland na een rustige zomer terug verergerd. De Estse economie werd hard getroffen door de eerste golf van de crisis: toen verwachtte de nationale bank nog een krimp van 10% van de economie voor 2020. De krimp in bbp voor het derde kwartaal van het jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar was uiteindelijk "maar" 2,8%. In de zomer kregen de Estse bedrijven al iets meer vertrouwen in de toekomst, maar de consumenten blijven voorzichtig.

Vanaf 7 december moeten alle reizigers uit andere Europese landen de eerste 14 dagen in (thuis)quarantaine blijven. Alleen personen die de laatste 10 dagen in Finland, Letland of Litouwen zijn verbleven en een recent negatief coronatest kunnen voorleggen zijn bevrijd van deze verplichting. Personen die vanuit België naar Estland reizen, zijn dus verplicht om 2 weken in zelfisolatie te gaan. 

De sterke opwaartse trend van e-commerce in Griekenland consolideert zich. Na het einde van de quarantaine in mei 2020, lijken de consumenten hun nieuwe gewoonte niet op te geven. 6 maanden later ondergaat Griekenland haar tweede lockdown en de onlineverkoop stijgt meer dan ooit.

Na een iets rustigere zomer is de toestand in Letland tijdens de herfst snel verergerd. De economische impact zal aanzienlijk zijn. Vanaf 9 november geldt er in ​Letland opnieuw een noodtoestand, die tot en met 6 december van kracht is.

Personen die vanuit België naar Letland reizen, moeten 10 dagen in quarantaine gaan. Vanaf 12 oktober moet elke reiziger zich bij aankomst verplicht registreren op https://covidpass.lv/.

Op 3 november 2020 werd er niet alleen gestemd over wie de volgende president van de Verenigde Staten zou worden, maar ook over een aantal staatgebonden voorstellen. Zo was er 'Proposition 22' in Californië, een zeer belangrijk voorstel dat autobestuurders die werken voor bedrijven als Uber of Lyft, als 'independent contractors' zou kwalificeren in plaats van 'employees'. Kortom, een zeer impactvolle stemming die wereldwijde gevolgen kan hebben voor aanbieders van diensten via apps.

FIC, of het Forum International de la Cybersécurité profileert zich als hét Europese referentie-evenement op het gebied van digitale veiligheid. Het doel is een mix tussen forum en beurs, waar plaats is voor reflectie en uitwisseling, en ontmoetingen tussen kopers en aanbieders van cybersecurity-oplossingen.

De jaarlijkse AgriFood-Tech Global Investors Summit vindt online plaats van 9 tot 11 november 2020. Het evenement is gericht op start-ups, mature bedrijven, investeerders, topmanagers, bedrijfsleiders en deskundigen uit de hele wereld.

Na een redelijk rustige zomer is de coronacrisis ook in Finland de laatste tijd terug opgeflakkerd. De groei is welliswaar minder sterk dan in veel andere Europese landen, maar leid toch naar striktere maatregelen. In de lente was er in Finland geen sprake van een echte lockdown, en de huidige maatregelen zijn vooral gefocust op specifieke regio's en sectoren. Reizen naar Finland is mogelijk, maar reizigers vanuit de meeste landen (waaronder ook België) moeten de eerste 10 dagen in zelfquarantaine verblijven.

De 'Innovation Week' in Praag: virtual reality, robots, nanotechnologie en nog veel meer !

Deze beurs introduceert innovatieve bedrijven uit Tsjechië en het buitenland.

Het forum 'Digitalization in Industrial Russia' vond plaats in Nizhny Novgorod op 23-25 september 2020. Het forum is de eerste Russische conferentie voor digitale economische ontwikkeling en industriële transformatie, bevordering en ondersteuning van de ontwikkeling van de digitale economie, cyberveiligheid en hoogwaardige exportproducten. Het CIPR combineert een zakelijk forum en een tentoonstelling, ondersteund door een uitgebreid conferentieprogramma met panel- en rondetafelevenementen, presentaties en workshops.

Techsylvania, een van de meest invloedrijke technologie-evenementen in Roemenië en ook een van de belangrijkste in Oost-Europa, zal de toekomst van de technologie, het bedrijfsleven en de knowhow van wereldleiders in de schijnwerpers zetten op 22 en 23 september 2020.

Pagina's