U bent hier

Marktstudie ‘E-mobiliteit in Polen’

E-mobiliteit is een relatief nieuwe sector in Polen. De verkoop van elektrische wagens stijgt en zal de komende jaren verder toenemen, maar de kostprijs van een e-auto, de verlaging van de aankoopsubsidies door de overheid en het ontbreken van voldoende oplaadcapaciteit zorgen ervoor dat het aanwezige potentieel nog lang niet gerealiseerd is. Vandaag zijn het voornamelijk bedrijven en individuele ondernemers die e-auto’s aanschaffen. De overheid wil de komende jaren sterk investeren in het uitbouwen van de oplaadinfrastructuur.

Nu al worden e-auto’s en e-bussen geproduceerd in Polen, de overheid streeft naar een hogere productie en wil uitdrukkelijk dat de voertuigen in belangrijke mate met Poolse onderdelen gebouwd worden. Een consortium van energiebedrijven richtte het bedrijf ElectroMobility Poland op dat tegen 2024 een e-auto van Poolse makelij op de markt wil brengen.

Het openbaar vervoer in de steden maakt steeds meer gebruik van elektrische voertuigen. Warschau heeft, na Londen, de grootste e-busvloot in Europa. De aankoop van deze e-bussen werd voor een aanzienlijk deel gefinancierd met EU-middelen.

E-vervoersmodi als elektrische scooters en fietsen behoren ook steeds meer tot het vertrouwde straatbeeld in Poolse steden. De populariteit ervan groeit mede dankzij het duurzamere karakter van e-oplossingen.

De paper biedt u tenslotte ook een overzichtskaartje met alle e-mobiliteitsactoren in het land en een overzicht van de belangrijkste vakbeurzen en sectorfederaties.

27 januari 2021

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in