U bent hier

Marktstudie ‘Drones sector in Poland’

Het gebruik van drones neemt sterk toe, niet enkel in de speelgoedindustrie, maar ook in vele andere sectoren, zoals infrastructuur, landbouw, vervoer, medische wereld en beveiliging. Door de vooruitgang in de dronetechnologie bieden fabrikanten een breed scala aan van modellen, in verschillende maten, gewichten en draagvermogens. Een strenge regelgeving, beveiligings- en veiligheidsproblemen en een gebrek aan getrainde piloten zullen de groei van de markt in de komende periode toch enigszins belemmeren.

De drones bleken ook een nuttig hulpmiddel te zijn tijdens de pandemie, zo werden ze gebruikt door medische diensten om (biologische) materialen, monsters, bloedtransporten, noodzakelijke medicijnen te leveren. Drones werden tijdens deze pandemie ook ingeschakeld om mensen te controleren die thuis in quarantaine moeten verblijven, om ontsmettingsmiddelen te spuiten, om te informeren over de noodtoestand, de noodzaak om beschermende maskers te dragen of - uitgerust met warmtebeeldcamera's - om mensen met een verhoogde lichaamstemperatuur vast te leggen.

Als eerste land in Europa beschikt Polen over een operationele infrastructuur ter ondersteuning van het beheer van onbemand luchtverkeer, nl. het PANSA UTM-systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om het beheer van dronevluchten in het Poolse luchtruim veilig te scheiden van het conventionele luchtverkeer.

9 december 2020

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in