U bent hier

Nieuws

Verbund is Oostenrijks belangrijkste elektriciteitsproducent. Het acceleratorprogramma van deze topspeler geeft start-ups de kans om mee te werken aan de technologie en de businessmodellen van morgen in de energie- en infrastructuursector. Ontdek meer over de focusdomeinen van de 2023-editie van hun wedstrijd in onderstaand bericht. Geïnteresseerden moeten zich ten laatste op 10 november 2023 melden. 

Het Pools Nationaal Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling organiseert samen met Onderzoeks- en Innovatienetwerk van de Europese regio's een mutual learning event rondom de 5 EU-missies op 17 mei. Interessant voor bedrijven die in een triple helix model willen samenwerken met de publieke sector en academische instellingen om de ambitieuze doelstellingen van dit R&D-instrument van de Europese Commissie te realiseren.

Austropharm wordt beschouwd als een van de toonaangevende beurzen voor de farmaceutische, medische en gezondheidsindustrieën in Oostenrijk. Het evenement dat dit jaar van 13 april tot 15 april in Wenen plaatsvond, biedt een platform voor professionals uit de industrie om hun producten, diensten en innovaties te presenteren.

Hoewel de beurs, Renexpo Interhydro, wordt beschouwd als een Europese industriële ontmoetingsplaats voor waterkracht, waren de exposanten overwegend Oostenrijkse en Duitse bedrijven. De beurs laat zien welke bijdrage waterkracht levert aan een veilige, duurzame, betaalbare en klimaatneutrale energievoorziening.

Van 15 tot 19 maart vond in Wenen de 2023-editie van de beurs Wohnen & Interieur plaats. De beurs kent in Oostenrijk zijn gelijke niet voor interieur, meubelen, design en tuindesign, maar trekt voornamelijk particuliere bezoekers en wordt in zeer belangrijke mate gedomineerd door lokale bedrijven. 

Het gezaghebbende 'The Economist' plaatste Wenen in 2022 bovenaan zijn ranglijst van meest leefbare steden ter wereld. Een mooie internationale erkenning voor de Oostenrijkse hoofdstad die prat kan gaan op uitstekende infrastructuur, goed gestructureerd en betrouwbaar openbaar vervoer, uitstekende watervoorziening en gezondheidszorg, kwaliteitshuisvesting en een grote verscheidenheid aan culturele voorzieningen. Met de projecten binnen 'Wenen 2030' wil de stad de lat in de toekomst nog hoger leggen. 

De bouwsector is traditioneel een heel belangrijke sector in de Oostenrijkse economie. Wilt u weten hoe deze industrie de coronapandemie doorstaan heeft en wat de vooruitzichten zijn? Lees dan zeker verder en neem een kijkje in het Baujournal Österreich van het gerenommeerde onderzoeksinstituut Branchenradar.