U bent hier

Challenge voor architecten: ontwerpwedstrijd voor een toonaangevend ziekenhuis in Wenen

Bent u een getalenteerde architect of maakt u deel uit van een architectuurteam in Vlaanderen? Dan hebt u nu de kans om deel te nemen aan een prestigieuze Europese architectuurwedstrijd!

Wat?

De Klinik Ottakring, een historisch ziekenhuis in Wenen, ondergaat een transformatie naar een hypermoderne medische faciliteit met een sterke focus op duurzaamheid en patiëntenzorg. Dit project biedt een unieke kans voor Vlaamse architecten om hun creatieve en innovatieve ontwerpen te presenteren.

Hoe kunt u meedoen?

Doe mee aan de tweefasige architectuurwedstrijd en maak kans om uw ontwerp te realiseren. De eerste fase draait om stedenbouwkundige concepten. De geselecteerde teams gaan door naar de tweede fase waarin gedetailleerde ontwerpen worden ontwikkeld. De deadline voor indiening is 15 december 2023 om 12:00 uur. Het winnende project wordt, naar verwachting, in de herfst van 2024 bekend gemaakt.

De aanbesteding staat op de website van TED (tenders electronic daily) van de Europese Unie. Hier is de link. Het documentnummer is 559492 -2023.

Meer informatie op de website van het 'Wiener Gesundheitsverbund':

3 oktober 2023