U bent hier

Wenen 2030: economische en innovatieprojecten

Wenen behoort al jaren tot de meest leefbare steden ter wereld. Het gezaghebbende 'The Economist' plaatste Wenen in 2022 dan ook bovenaan zijn ranglijst van meest leefbare steden ter wereld. Een mooie internationale erkenning voor de Oostenrijkse hoofdstad die prat kan gaan op uitstekende infrastructuur, goed gestructureerd en betrouwbaar openbaar vervoer, uitstekende watervoorziening en gezondheidszorg, kwaliteitshuisvesting en een grote verscheidenheid aan culturele voorzieningen.

Wenen groeit en bereidt zich voor op de uitdagingen van de komende jaren en decennia. Met de projecten binnen 'Wenen 2030' wil de stad de lat in de toekomst nog hoger leggen. 

In de economische en innovatiestrategie 'Wenen 2030' werden zes gebieden gedefinieerd waarop in Wenen al bijzondere competenties en sterke punten bestaan. Het is de ambitie om tegen 2030 innovatieve oplossingen te ontwikkelen - die de stad ook internationaal zullen onderscheiden - in volgende domeinen: 

  • Klimaatoplossingen voor de stedelijke leefruimte
  • Wenen als gezondheidsmetropool
  • Weense digitalisering
  • Slimme productie in de grote stad
  • Stad van internationale ontmoetingen
  • Wenen als culturele en creatieve metropool

Geïnteresseerd om meer vernemen over de projecten? Neem dan zeker een kijkje op https://www.wien.gv.at/wirtschaft/standort/pdf/wien2030-leitprojekte.pdf

Als u meer wilt weten over deze projecten en de inspanningen van Wenen ter bevordering van zijn economische en innovatiestrategieën wilt ondersteunen, helpt het FIT-kantoor in Wenen u graag verder om contacten te leggen met de lokale beslissingnemers. U kan ons team ter plaatse bereiken via vienna@fitagency.com

29 maart 2023