U bent hier

Exporteren naar Oostenrijk

Vanaf 11 januari 2022 is het dragen van een FFP2-masker ook buiten verplicht, indien een afstand van 2 m niet haalbaar is (in binnenruimtes was het al verplicht). De versoepelingen die werden doorgevoerd voor gevaccineerden, blijven gelden. Enkel voor de niet-gevaccineerden blijft de algemene lockdown gelden. Ook de 2 G-regel (gevaccineerd of genezen) die vanaf maandag 8 november 2021 ingevoerd werd, blijft van kracht. Op de werkplaatsen blijft de 3 G-regel (gevaccineerd of genezen of getest) van kracht. Verder zal de zogenoemde 'groene pas' max. 9 maanden geldig zijn (in geval van een vaccinatie met Johnson & Johnson zonder tweede prik met BionTech/Pfizer of Moderna was de groene pas tot max. 3 januari 2022 geldig). Daarna is een derde vaccinatie nodig. Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Oostenrijk

Blijf op de hoogte over alles in Oostenrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Hoe is de stand van zaken van de Industrie 4.0 in Oostenrijk? Wat zijn de belangrijkste thema’s en trends? Wie zijn de belangrijke spelers? Lees het in de studie van ons kantoor in Wenen.

Nieuws

Vanaf 11 januari 2022 is het dragen van een FFP2-masker ook buiten verplicht, indien een afstand van 2 m niet haalbaar is (in binnenruimtes was het al verplicht). De versoepelingen die werden doorgevoerd voor gevaccineerden, blijven gelden. De lockdown voor niet-gevaccineerden wordt op maandag 31 januari beëindigd. De 2 G-regel (gevaccineerd of genezen) voor o.m. de horeca en niet-essentiële winkels blijft voor iedereen van kracht.

De studiedienst van Bank Austria, een deel van de Italiaanse UniCredit groep, publiceerde in april 2020 haar vooruitzichten voor de Oostenrijkse economie in 2020 en 2021. Wilt u weten wat de impact van de coronacrisis op de Oostenrijkse economie is? Lees dan het bijgevoegd nieuwsbericht van ons kantoor FIT-Wenen.