U bent hier

Exporteren naar Oostenrijk

De longziekte COVID-19, veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus, houdt ook in 2021 nog huis in Oostenrijk. De snel stijgende cijfers en ongerustheid over een dreigende saturatie in de gezondheidszorg, in het bijzonder wat de IZ-beddencapaciteit betreft, noopte de regering tot strengere maatregelen. Daarom ging Oostenrijk vanaf 26 december 2020 weer - en dit voor de derde maal - grotendeels in een harde lockdown t/m 7 februari 2021. Vanaf 8 februari waren bepaalde versoepelingen van kracht. Daarna werden bijkomende regionale maatregelen gehanteerd. Vanaf 19 mei 2021 zullen in Oostenrijk o.m. cultuurhuizen en de horeca heropenen (toegang enkel op voorlegging van bewijs van vaccinatie, recent negatief testcertificaat of bewijs van genezing na een coronabesmetting). De gebruikelijke hygiëneregels en de FFP2-maskerplicht blijven van kracht.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Oostenrijk

Blijf op de hoogte over alles in Oostenrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Hoe is de stand van zaken van de Industrie 4.0 in Oostenrijk? Wat zijn de belangrijkste thema’s en trends? Wie zijn de belangrijke spelers? Lees het in de studie van ons kantoor in Wenen.

Nieuws

De longziekte COVID-19, veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus, houdt ook in 2021 nog lelijk huis in Oostenrijk. De snel stijgende cijfers en ongerustheid over de dreigende saturatie in de gezondheidszorg, in het bijzonder wat de IZ-beddencapaciteit betreft, noopte de regering tot strengere maatregelen, die verlengd werden in enkele regio's en versoepeld in andere. Vanaf 19 mei 2021 zullen o.m. cultuurhuizen en de horeca onder bepaalde voorwaarden mogen heropenen. 

De stad Wenen heeft zich tot doel gesteld om stenen, asfalt en betonnen oppervlakken in de stad te ontsluiten en te vergroenen. Voor dit vergroeningsproject heeft de stad een ideeënwedstrijd uitgeschreven waaraan architecten, urbanisten, landschapsarchitecten, kunstenaars, designers e.a. uit heel Europa kunnen deelnemen. De projecten moeten uiterlijk op 31 mei 2021 worden ingeleverd.