U bent hier

Exporteren naar Oostenrijk

De longziekte COVID-19, veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus, houdt ook in 2021 nog huis in Oostenrijk. De snel stijgende cijfers en ongerustheid over dreigende saturatie in de gezondheidszorg, in het bijzonder wat de IZ-beddencapaciteit betreft, noopte de regering tot strengere maatregelen. Daarom ging Oostenrijk vanaf 26 december 2020 weer - en dit voor de derde maal - grotendeels in een harde lockdown t/m 7 februari 2021. Vanaf 8 februari zijn bepaalde versoepelingen van kracht. Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Oostenrijk

Blijf op de hoogte over alles in Oostenrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De annulatie van de vakbeurs ISM in Keulen heeft een grote impact op onze Vlaamse zoetwarenbedrijven. Om de sector een duwtje in de rug te geven lanceert FIT nu een aantal alternatieve acties. Specifiek voor de Duitstalige markt zal in het voorjaar van 2021 een gerichte mailing worden gestuurd naar de belangrijkste aankopers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ( DACH regio ) , waarvoor de deelnemende bedrijven vooraf ook een aantal productstalen kunnen aanleveren. Bij concrete interesse vanwege de aankopers kunnen eventueel (digitale) B2B worden georganiseerd, met de hulp van de lokale FIT kantoren. Deze actie, die openstaat voor alle zoetwarenbedrijven (wel enkel droge voeding) met interesse voor de Duitstalige markt, zal worden gelanceerd in januari 2021 , de mailingcampagne in de betrokken landen wordt gepland in maart 2021. Deelname zal mogelijk zijn mits betaling van een kleine fee. Verdere informatie, o.a. i.v.m. het aanleveren van productstalen (enkel droge voeding), volgt zodra beschikbaar.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk
Wanneer
Van maandag 15 maart 2021 tot donderdag 15 april 2021
Waar
Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Hoe is de stand van zaken van de Industrie 4.0 in Oostenrijk? Wat zijn de belangrijkste thema’s en trends? Wie zijn belangrijke spelers? Lees het in de studie van ons kantoor in Wenen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De longziekte COVID-19, veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus, houdt ook in 2021 nog lelijk huis in Oostenrijk. De snel stijgende cijfers en ongerustheid over de dreigende saturatie in de gezondheidszorg, in het bijzonder wat de IZ-beddencapaciteit betreft, noopte de regering tot strengere maatregelen. De lockdown werd in Oostenrijk verlengd tot 7 februari 2021. Vanaf 8 februari worden enkele versoepelingen ingevoerd.

De studiedienst van Bank Austria, een deel van de Italiaanse UniCredit groep, publiceerde in april 2020 haar vooruitzichten voor de Oostenrijkse economie in 2020 en 2021. Wilt u weten wat de impact van de coronacrisis op de Oostenrijkse economie is? Lees dan het bijgevoegd nieuwsbericht van ons kantoor FIT-Wenen.