U bent hier

Exporteren naar Oostenrijk

CORONAVIRUS

De Oostenrijkse regering zal de COVID-19-wetgeving per 30.06.23 afschaffen. De alleen in Wenen langer resterende maatregelen (o.m. FFP2 masker in het openbaar vervoer) werden op 01.03.23 opgeheven. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Oostenrijkse website https://www.sozialministerium.at/Corona/aktuelle-massnahmen.html>.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Oostenrijk

Blijf op de hoogte over alles in Oostenrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

In 2024 zal Flanders Investment & Trade, in nauwe samenwerking met flanders.bio, opnieuw een ontmoetingspunt organiseren op Bio Europe , Europa's belangrijkste event voor biotechnologie. De volgende editie van deze beurs zal doorgaan van 4 tot 6 november 2024 in Stockholm, Zweden . Dat is geen toeval : de Scandinavische markt groeit sterk en biedt enorm veel kansen voor onze bedrijven en kennisinstellingen.
Doelsector
Biotechnologie en gezondheid en farma
Doelmarkt
Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland...
Wanneer
Van maandag 4 november 2024 tot woensdag 6 november 2024
Waar
Stockholm, Zweden
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Oostenrijk was een van de eerste landen die een klimaataanpassingsstrategie combineerde met een uitgebreid actieplan voor hernieuwbare energie. Meer weten over hoe Oostenrijk e.e.a. aanpakt en kon uitgroeien tot een van de voorlopers op het gebied van de energietransitie? Neem dan zeker de tijd om deze studie van ons kantoor in Wenen grondig door te spitten. 

Oostenrijk beschikt over een zeer goed en toegankelijk gezondheidsstelsel. Het land was een van de pioniers van elektronische patiëntendossiers dus het mag niet verbazen dat de digitalisering van de gezondheidszorg er makkelijk voet aan de grond kreeg en jaarlijks belangrijker wordt. Bent u actief in digital health en gebeten om meer te weten over deze bloeiende sector in Oostenrijk? Dan is deze sectoranalyse door ons kantoor in Wenen warm aanbevolen lectuur.

Nieuws

Verbund is Oostenrijks belangrijkste elektriciteitsproducent. Het acceleratorprogramma van deze topspeler geeft start-ups de kans om mee te werken aan de technologie en de businessmodellen van morgen in de energie- en infrastructuursector. Ontdek meer over de focusdomeinen van de 2023-editie van hun wedstrijd in onderstaand bericht. Geïnteresseerden moeten zich ten laatste op 10 november 2023 melden.