U bent hier

Exporteren naar Oostenrijk

Coronavirus – de toestand in Oostenrijk

De situatie in Oostenrijk verslechterde verder in de week 16-20 maart 2020, net zoals in de meeste landen in West-Europa. Per vrijdag 20/03 (om 8u) maakte het Ministerie van Gezondheid bekend dat er 2.203 besmettingen waren, op 15.613 uitgevoerde testen. De ergst getroffen Bundesländer zijn Tirol (488) en Boven-Oostenrijk (399). Tirol is uitgegroeid tot hotspot van corona in Oostenrijk en de hele regio.
De meest actuele informatie vindt men op de website van het federale ministerie van Gezondheid (BMSGPK): Bundesministerium für Soziales, Gesundheit, Pflege und Konsumentenschutz
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Oostenrijk

Blijf op de hoogte over alles in Oostenrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Heeft u geen of slechts beperkte ervaring op de Oostenrijkse markt, dan is het begeleidingstraject Oostenrijk 4 Explorers zeker iets voor u. Flanders Investment & Trade en UNIZO begeleiden u van nabij bij de eerste stappen van uw bedrijf op de interessante en uitdagende markt die Oostenrijk is.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Oostenrijk
Wanneer
Van maandag 11 mei 2020 tot vrijdag 15 mei 2020
Waar
Wenen, Oostenrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met UNIZO.

Marktstudies

De Oostenrijkse chemische industrie is niet alleen een belangrijke, maar ook een erg innovatieve sector, met veel onderzoek dat oploopt tot 10% van alle R&D in de hele Oostenrijkse industrie.

Wilt u weten wie de belangrijkste clusters en spelers zijn of wat de mogelijkheden zijn voor Vlaamse bedrijven? Lees dan deze studie die een overzicht geeft van alle deelsegmenten, exclusief Life Sciences (die laatste werden al behandeld in een aparte studie, waarvan een update is gepland voor 2019).

Nieuws

Building Technology Austria is een mini-beurs en netwerk-event/vakforum dat zich richt tot een breed vakpubliek gaande van architecten en projectontwikkelaars over installateurs tot beheerders van gebouwen. Wil u meer weten over het netwerkevent dat voor de eerste keer plaats vond in Wenen op 18-19 september 2019? Lees dan het bijkomende beursverslag.