U bent hier

Organic Food Sector in Croatia

De studie over de biologische voedingssector in Kroatië start met een algemene inleiding over het land en zijn economie. Vervolgens wordt scherp gesteld op de lokale bioproductie waarbij zowel aandacht besteed wordt aan producten van plantaardige als van dierlijke origine. Het moge duidelijk zijn dat de interesse voor bio in de lift zit en dat vertaalt zich ook in de plaatselijke productiecijfers. 

In een volgend hoofdstuk wordt het koopgedrag van de consument tegen het licht gehouden. U krijgt antwoorden op vragen als: hoe vaak koopt de consument bio? Welke producten worden gekocht? Waar vinden kopers hun gading? Verderop in de studie vindt u informatie over de verschillende distributiekanalen waarlangs de producten hun weg vinden naar de eindklant. 

De studie biedt verder een overzicht van de belangrijkste organisaties en overheidsinstellingen die een rol spelen in de sector. Ook de toekenning van logo's en de etiketteringsvereisten en de situatie rondom voedselveiligheid passeren de revue. 

Tot slot mag u een overzicht verwachten van nuttige contacten in de sector, gaande van producenten tot distributeurs en supermarkten.

U kan de studie opvragen bij ons kantoor in Zagreb middels een mailtje naar zagreb@hub.brussels

20 april 2021

Bijkomende informatie