U bent hier

Exporteren naar Bulgarije

CORONAVIRUS

UPDATE 15/09/2021

Ook Bulgarije werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Bulgaarse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Bulgarije.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Bulgarije

Blijf op de hoogte over alles in Bulgarije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Dankzij het klimaat, de vruchtbare ondergrond en een lange traditie is de landbouw een belangrijke sector voor de Bulgaarse economie. Lees deze interessante studie en verneem meer over de Bulgaarse landbouwsector en over de vele opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.

De gezondheidssector vertegenwoordigt ca. 4% van het BBP en ca. 10% van de overheidsuitgaven. Het systeem is ondergefinancierd via de verplichte bijdragen en de privé-verzekering staat nog in de kinderschoenen. Door de toekomstige vergrijzing van de Bulgaarse bevolking kan er bovendien een stijging van het aanbod van medische goederen en diensten worden verwacht.

In deze beknopte studie verneemt u meer over de Bulgaarse gezondheidssector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat vele bedrijven hun aanleveringsketen zijn gaan herevalueren. Verschillende landen in Centraal- en Oost-Europa profileren zich steeds uitdrukkelijker als nearshoring partner voor bedrijven in het westen, zo ook Bulgarije. In bijgevoegde studie verneemt u meer over de troeven waarop het land zich beroept. 

Ook Bulgarije werd getroffen door de pandemie. Het land kwam relatief ongeschonden uit de eerste golf, maar kende een krachtige tweede golf tussen oktober en eind december. In maart 2021 namen de besmettingen opnieuw sterk toe wat steeds meer druk zet op het gezondheidssysteem. Inmiddels is het ergste achter de rug en werden vele maatregelen al weer afgebouwd of opgeheven. De overheid is weliswaar op haar hoede voor de verspreiding van de deltavariant, zeker omwille van de lage vaccinatiegraad onder de bevolking.