U bent hier

Exporteren naar Bulgarije

CORONAVIRUS

UPDATE 10/01/2022

Ook Bulgarije werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Bulgaarse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Bulgarije.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Bulgarije

Blijf op de hoogte over alles in Bulgarije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Dankzij het klimaat, de vruchtbare ondergrond en een lange traditie is de landbouw een belangrijke sector voor de Bulgaarse economie. Lees deze interessante studie en verneem meer over de Bulgaarse landbouwsector en over de vele opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.

De gezondheidssector vertegenwoordigt ca. 4% van het BBP en ca. 10% van de overheidsuitgaven. Het systeem is ondergefinancierd via de verplichte bijdragen en de privé-verzekering staat nog in de kinderschoenen. Door de toekomstige vergrijzing van de Bulgaarse bevolking kan er bovendien een stijging van het aanbod van medische goederen en diensten worden verwacht.

In deze beknopte studie verneemt u meer over de Bulgaarse gezondheidssector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Bulgarije werd hard getroffen door de vierde golf en ziet nu de vijfde omikrongolf snel aan kracht winnen. Om een totale lockdown te vermijden, werden opnieuw beperkende maatregelen afgekondigd maar door de invoering van het uitgebreide gebruik van een coronacertificaat treffen deze vooral mensen die niet kunnen aantonen dat ze genezen, getest of gevaccineerd zijn. De vaccinatiegraad blijft met minder dan 30% erg laag, maar de invoering van het certificaat zorgt er wel voor dat de vraag naar vaccinatie stijgt. 

Deloitte publiceert elk jaar een overzicht van de sterkst groeiende bedrijven in Centraal- en Zuidoost-Europa, de zogenaamde Fast 50. De 2021 editie van de publicatie staat opnieuw bol van jonge innovatieve en ambitieuze bedrijven die mee de toekomst willen vormgeven. Verplichte kost indien u kennis wil maken met een aantal shakers en movers van vandaag en morgen.