U bent hier

Exporteren naar Bulgarije

CORONAVIRUS

UPDATE 02/04/2020

Ook Bulgarije werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Verneem hier meer over de maatregelen van de Bulgaarse overheid en welke impact ze hebben op de economie in Bulgarije.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Bulgarije

Blijf op de hoogte over alles in Bulgarije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Dankzij het klimaat, de vruchtbare ondergrond en een lange traditie is de landbouw een belangrijke sector voor de Bulgaarse economie. Lees deze interessante studie en verneem meer over de Bulgaarse landbouwsector en over de vele opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.

De gezondheidssector vertegenwoordigt ca. 4% van het BBP en ca. 10% van de overheidsuitgaven. Het systeem is ondergefinancierd via de verplichte bijdragen en de privé-verzekering staat nog in de kinderschoenen. Door de toekomstige vergrijzing van de Bulgaarse bevolking kan er bovendien een stijging van het aanbod van medische goederen en diensten worden verwacht.

In deze beknopte studie verneemt u meer over de Bulgaarse gezondheidssector.

Nieuws

Recent heeft de Bulgaarse Kamer van Koophandel (BCCI) een rapport gepubliceerd waarin de belangrijkste indicatoren besproken worden voor de economische ontwikkeling. Hiernaast worden ook de onderwijsinstellingen besproken aangezien zij een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van het land.

De European Investment Bank (EIB) financierde in 2017 voor 256 miljoen € in Bulgarije. De laatste 5 jaar (2013-2017) heeft de bank ongeveer 1,7 miljard € aan middelen beschikbaar gesteld voor de financiering van investeringsprojecten die van belang zijn voor de economische ontwikkeling van Bulgarije. Meer gedetailleerde informatie vindt u in bijgaand document.