U bent hier

Exporteren naar Bulgarije

CORONAVIRUS

De Bulgaarse regering heeft op 1 mei 2022 alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de Bulgaarse samenleving. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de Bulgaarse website https://coronavirus.bg/bg/.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Bulgarije

Blijf op de hoogte over alles in Bulgarije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Centraal- en Oost-Europa is een regio vol diversiteit en dynamiek. Maar sommige mensen hebben hiervan nog steeds een stereotiep beeld. In dit seminarie laten we u zien hoe deze regio bruist van de kansen, kennis en innovatie. We gaan voorbij de clichés en geven u een kleurrijk en realistisch beeld van de economische diversiteit in Centraal- en Oost-Europa en welke zakelijke kansen er zich aandienen. Sprekers zijn onze landenexperten op post in Bulgarije, Hongarije, Polen, Roemenië en Tsjechië.
Doelmarkt
Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië...
Wanneer
Maandag 25 september 2023
Waar
Antwerpen
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Internationaal ondernemen betekent op zoek gaan naar opportuniteiten. FIT helpt u daarbij. Heeft u een specifieke markt op het oog en zoekt u inside informatie? Hebt u concrete vragen over uw strategie naar bepaalde landen of regio’s? Wilt u nakaarten over informatie of ondersteuning die u vanwege FIT ontving? Tijdens de Flanders International Business Weeks in september kan dat! Onze kantoren uit de regio Centraal- & Oost-Europa komen naar uw provincie en staan samen met uw adviseurs Internationaal Ondernemen voor u klaar. Dichtbij u! De regio “Centraal- & Oost-Europa” bestaat uit volgende landen: Armenië, Belarus, Bulgarije, Hongarije, Noord-Macedonië, Oekraïne, Polen, Rusland . In Antwerpen zijn de slots voor Moldavië, Oostenrijk, Roemenië en Tsjechië volzet.
Doelmarkt
Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië...
Wanneer
Maandag 25 september 2023
Waar
Antwerpen
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

België heeft een lange geschiedenis van investeren in Bulgarije maar prijkt ook vandaag in de FDI-herkomstlanden top 5. Na de coronapandemie zochten en zoeken veel West-Europese bedrijven vaker hun heil in Centraal- en Oost-Europa als productie- of sourcingbestemming waarbij de geografische en culturele nabijheid natuurlijk een rol speelt. Deze door ons kantoor in Sofia opgestelde gids is een praktisch vertrekpunt voor uw deskresearch indien u een aanwezigheid in Bulgarije zou overwegen. 

The present guide is intended to help Flemish business operators in their analysis and approach to the Bulgarian market. 

Dankzij het klimaat, de vruchtbare ondergrond en een lange traditie is de landbouw een belangrijke sector voor de Bulgaarse economie. Lees deze interessante studie en verneem meer over de Bulgaarse landbouwsector en over de vele opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het Pools Nationaal Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling organiseert samen met Onderzoeks- en Innovatienetwerk van de Europese regio's een mutual learning event rondom de 5 EU-missies op 17 mei. Interessant voor bedrijven die in een triple helix model willen samenwerken met de publieke sector en academische instellingen om de ambitieuze doelstellingen van dit R&D-instrument van de Europese Commissie te realiseren.

Bulgartransgaz, de Bulgaarse openbare gastransmissienetbeheerder, kondigde recentelijk aan dat het in de vroege stadia zit van de ontwikkeling van een project voor een nieuwe waterstofinfrastructuur, waarvoor op korte termijn een totale investering van naar schatting 860 miljoen euro nodig is en die deel zou uitmaken van een toekomstige waterstofcorridor van Zuidoost- naar Centraal-Europa.