U bent hier

Exporteren naar Bulgarije

CORONAVIRUS

UPDATE 03/04/2022

Ook Bulgarije werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Bulgaarse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Bulgarije.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Bulgarije

Blijf op de hoogte over alles in Bulgarije

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Bulgarije is Vlaanderens achtste exportbestemming in Centraal- en Oost-Europa maar een blik op de cijfers leert dat het land snel aan belang wint in onze klantenranking.
Doelmarkt
Bulgarije
Wanneer
Van dinsdag 30 mei 2023 tot vrijdag 2 juni 2023
Waar
Sofia, Bulgarije
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

België heeft een lange geschiedenis van investeren in Bulgarije maar prijkt ook vandaag in de FDI-herkomstlanden top 5. Na de coronapandemie zochten en zoeken veel West-Europese bedrijven vaker hun heil in Centraal- en Oost-Europa als productie- of sourcingbestemming waarbij de geografische en culturele nabijheid natuurlijk een rol speelt. Deze door ons kantoor in Sofia opgestelde gids is een praktisch vertrekpunt voor uw deskresearch indien u een aanwezigheid in Bulgarije zou overwegen. 

The present guide is intended to help Flemish business operators in their analysis and approach to the Bulgarian market. 

Dankzij het klimaat, de vruchtbare ondergrond en een lange traditie is de landbouw een belangrijke sector voor de Bulgaarse economie. Lees deze interessante studie en verneem meer over de Bulgaarse landbouwsector en over de vele opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.

Nieuws

Bulgaarse landbouwers kunnen genieten van bijna € 215 miljoen uit het nationale 'Veerkracht- en Herstelplan' voor het verbeteren van de milieubescherming, productie-automatisering en efficiëntieverbeteringen in waterbeheer. De fondsen worden ter beschikking gesteld door het 'Fund for Promotion of the Technological & Ecological Transition of Agriculture'. Doelstelling van dit alles is het aantal landbouwers die hun boerderijen succesvol aanpassen aan de groene en digitale transitie, te verhogen. Projectaanvragen moeten nog dit jaar starten en landbouwers kunnen in dit kader 50% van hun investeringen inbrengen. 

De outsourcingsector in Bulgarije blijft aan belang winnen en de techbedrijven die erin actief zijn, schuiven op in de waardeketen. Waar ze vroeger vooral bezig waren met ondersteuning en dienstverlening zijn ze nu steeds meer actief in productcreatie en R&D. Ontdek meer in volgend artikel, gebaseerd op het jaarverslag van sectororganisatie AIBEST.