U bent hier

Seminarie / Infosessie ‘Opportuniteiten in de voedingssector in Brazilië’

Wil u meer weten over de afzetmogelijkheden van voeding in Brazilië? Met welk soort producten maakt u het meest kans en voor welke segmenten is er aardig wat concurrentie? Hoe staat het met de regelgeving, verpakkingsvereisten en registratieprocedures? Kom er meer over te weten tijdens dit webinar!

Wat
Seminarie / Infosessie
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Vrijdag 3 mei 2024
Waar
Online
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Fevia.

In 2022 bedroeg de invoer van voedingsmiddelen en dranken door Brazilië 5,2 miljard dollar, een stijging van 21% ten opzichte van het voorgaande jaar. De Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) zijn de tweede speler, met een marktaandeel van 31%. Alleen de buurlanden van Mercosur (Argentinië, Uruguay en Paraguay) volgen met een marktaandeel van 39%. De Verenigde Staten hebben een marktaandeel van slechts 5,4%.

De Braziliaanse Supermarkt Associatie (ABRAS) rapporteerde een supermarktomzet van US$134,8 miljard in 2022, wat 7% van het BBP van het land vertegenwoordigt. Dit resultaat omvat de verschillende vormen van detailhandel in voedingsmiddelen, zoals buurtwinkels, supermarkten, hypermarkten, zelfbedieningsgroothandels en e-commerce. De sector blijft innoveren en veel bedrijven importeren rechtstreeks om de beste producten aan te bieden aan de Braziliaanse consumenten.
Kortom, Vlaamse voedings- en drankenproducten worden gezien als producten van hoge kwaliteit die goed kunnen concurreren met andere spelers over de hele wereld.

Tijdens dit webinar, georganiseerd door Flanders Investment & Trade en Fevia,  ontdekt u de kansen, maar ook de uitdagingen. We laten specialisten aan het woord en laten enkele Vlaamse bedrijven getuigen over hun ervaringen.

Het webinar zal plaatsvinden op vrijdag 3 mei van 14u30 tem 16u00.

De voertaal van het webinar is Engels.

Programma:

14:30 - 14:35   Welcome and general introduction by Tine Vandervelden, InternationaL Business Director, FEVIA. The Belgian Federation of the Food Industry (moderator)
14:35 - 14:40   Basics about Brazil by Claudia Rolim, Economic Representative in Brazil - FIT São Paulo
14:40 – 14:55  Overview of the food & beverages sector in Brazil by Beni Piatetzky , General Director, ANUGA SELECT BRAZIL, The Brazilian edition of Anuga Fair in Europe
14:55 - 15:15    Import regulations and registration of food & beverages in Brazil 20 min By Roberto Latini, CEO Latini Group
15:15 - 15:40   Testimonials by successful Belgian companies:
                          § Puratos Brazil- by Flavio Momesso, CEO Puratos Brazil
                          § VLAM by Marc Evrard, director of Belgian Fruit Valley
                          § Lutosa by Paula Hoff, Sales Director South America
15:40 - 16:00  Closing remarks and Q&A by Tine Vandervelden
                   Belgian Economic Mission to Brazil 25-29 Nov 2024 by Claudia Rolim

Mis deze opportuniteit niet en schrijf u nu in!

Interesse?

De inschrijvingen zijn nog niet opgestart.

Meld alvast uw interesse. Wij brengen u dan op de hoogte zodra inschrijven mogelijk is.