U bent hier

Nieuws

Zet uw onderneming de eerste stappen op de Ierse markt of wilt u uw beperkte ervaring op deze markt uitbreiden? Neem dan op 21 mei zeker deel aan UNIZO's kick-off-sessie van het traject Ierland 4Explorers. Met het traject begeleiden Flanders Investment & Trade en UNIZO u op een intensieve manier naar deze markt.

Volynië is een provincie in het noordwesten van Oekraïne. Grenzend aan Polen en Belarus ligt de regio eigenlijk dichter bij Warschau dan bij Kyiv. Benieuwd naar het economische potentieel en strategische projecten aldaar? Neem dan zeker even de tijd voor het regiopaspoort dat samengesteld werd door het lokale ontwikkelingsagentschap. 

In opdracht van de Nederlandse ambassade in Brussel organiseert Hogeschool UCLL een onderzoek naar de factoren die het zakendoen tussen Nederlandse mkb-bedrijven en Vlaamse kmo’s hinderen of bevorderen. Wilt u ook succesvol zakendoen met bedrijven over de grens en lukt het u ondanks de nodige inspanningen niet of hebt u het juiste recept voor succes al gevonden? Vul alvast de algemene online bevraging in (deadline 13/11).

Bent u geïnteresseerd in de Duitse markt of hebt u een specifieke wens om deze dynamische markt te betreden? De 'German Day' op 23 november van AHK debelux, de Belgisch-Luxemburgs-Duitse Kamer van Koophandel, biedt u de mogelijkheid om meer te weten te komen over de cruciale aspecten voor een succesvolle toetreding tot de Duitse markt.

Het Roemeense North-East Regional Development Agency houdt zich o.m. bezig met de coördinatie van regionale projecten en het beheren van EU-subsidies. Het noordoosten van het land mag rekenen op een substantiële instroom van EU-middelen die de regio moeten helpen bij het realiseren van haar economische groeicapaciteit. Lees meer over het investeringslandschap, kansrijke sectoren en de diverse ondersteuningsinstrumenten in de bijgevoegde brochure. 

De Franse overheid lanceerde in 2023 een plan om ambachtslieden “métiers d’art” en hun gespecialiseerde knowhow te ondersteunen. Er zijn binnenkort mogelijkheden voor buitenlandse ambachtslieden om deel te nemen aan uitwisselingsprogramma’s in Frankrijk.

Nederland staat voor een enorme bouwopgave. Niet alleen moeten er naar schatting ongeveer een miljoen nieuwe woningen bij, er moeten ook nog eens zo’n 8 miljoen bestaande gebouwen ‘van het gas af’ en geïsoleerd worden. Kan biobased en natuurinclusief bouwen hier een antwoord bieden? Lees er meer over in de publicatie van het Nederlandse College van Rijkadviseurs.

Empack 2023, een vakbeurs over verpakking gecombineerd met een luik over Logistics & Automation, vond plaats in Zürich op 25 en 26 januari 2023. Wilt u weten wat de hoofdthema’s waren van deze interessante beurs? Lees dan het bijhorende verslag.

De oorlog in Oekraïne woedt nog volop en hoewel de uitkomst onzeker blijft, wil het land nu al volop inzetten in het verstevigen van de economische en commerciële relaties met westerse bedrijven. De heropbouw belooft een gigantisch en complex project te worden en als Oekraïne zijn Europese ambities wil waarmaken zal het een heleboel kennis, expertise en technologie nodig hebben. Het creëren van partnerschappen tussen lokale en westerse bedrijven is een zeer belangrijke eerste stap. De Oekraïense autoriteiten hebben daarom de Nazovni-database ook opengesteld voor westerse ondernemingen die een Oekraïense partner zoeken. 

Pagina's