U bent hier

Marktstudies

Professionals in de westerse IT-sector hebben het al langer in de gaten: er beweegt een heleboel in de Oekraïense IT-sector en het land is uitgegroeid tot een belangrijke outsourcingpartner voor Amerikaanse en Europese bedrijven. Deze door onze kantoor in Kyiv opgestelde paper laat u kennismaken met een van de snelst gegroeide sectoren van de lokale economie.

Oekraïne is van nature gezegend met een grote hoeveelheid vruchtbare grond, diverse klimaatzones en duurzame tradities. Dit alles maakt een breed scala aan landbouwproductie mogelijk. Deze interessante studie belicht alle facetten van de voedingsmiddelenindustrie en geeft meer uitleg over de investeringen en uitdagingen die deze markt te bieden heeft.

De energiesector in Oekraïne is erg belangrijk voor de lokale economie. De sector stond in 2015 op de vierde plaats in termen van het bbp en stelt 450 000 personen tewerk.

De gunstige geografische ligging van Oekraïne, de uiterst vruchtbare zwarte bodem, de goede infrastructuur en de relatief goedkope arbeidskrachten maken de agrofoodbusiness in Oekraïne zeer competitief. 

Door zijn gunstige geografische ligging op het kruispunt van handelsroutes tussen Europa en Azië is Oekraïne een belangrijk doorvoerland. Ondernemingen uit de transportsector en uit de logistieke sector spelen dan ook een grote rol in de Oekraïense economie.

Is uw interesse gewekt? Neem dan even de tijd om deze interessante studie te lezen.