U bent hier

Exporteren naar Oekraïne

De Europese Unie heeft op dit ogenblik enkel sancties uitgevaardigd die betrekking hebben op de niet door de Oekraïense overheid gecontroleerde gebieden (zie: www.consilium.europa.eu/nl/policies/sanctions/ukraine-crisis/).

Flanders Investment & Trade volgt de situatie in het land op en informeert u over relevante ontwikkelingen. In de tussentijd raden we bedrijven die zakendoen met Oekraïne aan om contact te houden met hun lokale partners om informatie te verzamelen over de impact van het conflict op hun activiteiten.

De Belgische ambassade in Kyiv werd recentelijk heropend na een maandenlange sluiting. De consulaire diensten worden voorlopig verder opgevolgd vanuit de ambassade in Polen.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Oekraïne

Blijf op de hoogte over alles in Oekraïne

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Professionals in de westerse IT-sector hebben het al langer in de gaten: er beweegt een heleboel in de Oekraïense IT-sector en het land is uitgegroeid tot een belangrijke outsourcingpartner voor Amerikaanse en Europese bedrijven. Deze door onze kantoor in Kyiv opgestelde paper laat u kennismaken met een van de snelst gegroeide sectoren van de lokale economie.

Oekraïne is van nature gezegend met een grote hoeveelheid vruchtbare grond, diverse klimaatzones en duurzame tradities. Dit alles maakt een breed scala aan landbouwproductie mogelijk. Deze interessante studie belicht alle facetten van de voedingsmiddelenindustrie en geeft meer uitleg over de investeringen en uitdagingen die deze markt te bieden heeft.

Nieuws

Analisten voorspellen dat de Oekraïense economie in 2022 met 35% zal krimpen door de Russische inval in het land en alle schade die deze aanrichtte en aanricht. Hoewel het aantrekken van nieuwe buitenlandse investeringen prematuur lijkt, stelde UkraineInvest een gids samen voor die bedrijven die een actieve bijdrage wensen te leveren voor de heropbouw van het land.