U bent hier

Exporteren naar Oekraïne

De Europese Unie heeft op dit ogenblik enkel sancties uitgevaardigd die betrekking hebben op de niet door de Oekraïense overheid gecontroleerde gebieden (zie: www.consilium.europa.eu/nl/policies/sanctions/ukraine-crisis/).

HEROPBOUW OEKRAÏNE

De heropbouw van Oekraïne wordt het grootste project in Europa sinds het Marshallplan van na WO II. Hoewel de oorlog nog steeds woedt, zijn de voorbereidingen voor de heropbouw en de modernisering van het land volop bezig. Flanders Investment & Trade stelde een dossier samen met actuele informatie voor bedrijven die geïnteresseerd zijn om bij te dragen aan deze omvangrijke opdracht. Wij staan alvast klaar om u te begeleiden en ondersteunen. Lees er hier meer over.

CORONAVIRUS

De regering van Oekraïne heeft in de loop van 2022 alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de samenleving. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de website https://visitukraine.today/.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Oekraïne

Blijf op de hoogte over alles in Oekraïne

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Geïnteresseerd om mee te werken aan de heropbouw en erop gebrand uw bekendheid in Oekraïne te boosten? Dan is “Reconstruction of Ukraine: Expertise from Flanders” beslist iets voor uw bedrijf: registreer u nu gratis op dit online platform en zet uw bedrijf in de kijker.
Doelsector
Agro-industrie en dieren, bouw, energie, ict en logistiek en transport
Doelmarkt
Oekraïne
Wanneer
Van maandag 6 november 2023 tot dinsdag 31 december 2024
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Professionals in de westerse IT-sector hebben het al langer in de gaten: er beweegt een heleboel in de Oekraïense IT-sector en het land is uitgegroeid tot een belangrijke outsourcingpartner voor Amerikaanse en Europese bedrijven. Deze door onze kantoor in Kyiv opgestelde paper laat u kennismaken met een van de snelst gegroeide sectoren van de lokale economie.

Oekraïne is van nature gezegend met een grote hoeveelheid vruchtbare grond, diverse klimaatzones en duurzame tradities. Dit alles maakt een breed scala aan landbouwproductie mogelijk. Deze interessante studie belicht alle facetten van de voedingsmiddelenindustrie en geeft meer uitleg over de investeringen en uitdagingen die deze markt te bieden heeft.

Nieuws

Het Oekraïense State Property Fund werkt aan de privatisering en/of herlancering van verschillende bedrijven in een brede waaier aan sectoren zoals landbouw, chemie, machinebouw, transport en mijnbouw.

Vinnytsja is een middelgrote Oekraïense stad (370.000 inwoners) op een 250 km ten zuidwesten van de hoofdstad Kyiv. De stad huldigt zijn liaisonbureau in Brussel plechtig in op 30 november waarbij o.m. aandacht gegeven zal worden aan heropbouw- en groene transitieprojecten. Het event wordt afgesloten met een netwerkmoment.