U bent hier

Exporteren naar Oekraïne

Oekraïne wordt geconfronteerd met een militaire invasie door Rusland waardoor het FIT-kantoor in Kyiv momenteel niet operationeel is. Onze dienstverlening is dus noodgedwongen beperkt, maar als u dringende vragen heeft, kan u ze mailen naar exportadvies-oekraine@fitagency.be. We proberen u daarna zo goed mogelijk te helpen.

De Europese Unie heeft op dit ogenblik enkel sancties uitgevaardigd die betrekking hebben op de niet door de Oekraïense overheid gecontroleerde gebieden in de provincies Donetsk en Loehansk (zie: www.consilium.europa.eu/nl/policies/sanctions/ukraine-crisis/).

Flanders Investment & Trade volgt de situatie in het land op en informeert u over relevante ontwikkelingen. In de tussentijd raden we bedrijven die zakendoen met Oekraïne aan om contact te houden met hun lokale partners om informatie te verzamelen over de impact van het conflict op hun activiteiten.

De Belgische ambassade in Kiev is, gelet op de evolutie van de veiligheidssituatie in Oekraïne, sinds 1 maart gesloten.

Consulaire bijstand wordt geboden door consulaire teams die aanwezig zijn aan verschillende grenspunten met Oekraïne (Medyka - Polen, Košice - Slowakije, Suceava - Roemenië en Chisinau - Moldavië) en door het Crisiscentrum van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (02/501.40.00).

De overige bevoegdheden van de Belgische ambassade in Kiev worden overgenomen door de Belgische Ambassade in Warschau.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Oekraïne

Blijf op de hoogte over alles in Oekraïne

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Oekraïne is van nature gezegend met een grote hoeveelheid vruchtbare grond, diverse klimaatzones en duurzame tradities. Dit alles maakt een breed scala aan landbouwproductie mogelijk. Deze interessante studie belicht alle facetten van de voedingsmiddelenindustrie en geeft meer uitleg over de investeringen en uitdagingen die deze markt te bieden heeft.

De energiesector in Oekraïne is erg belangrijk voor de lokale economie. De sector stond in 2015 op de vierde plaats in termen van het bbp en stelt 450 000 personen tewerk.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Sinds de ongerechtvaardigde Russische invasie van Oekraïne en de blokkering van zijn zeehavens is Oekraïne niet meer in staat zijn producten via zijn Zwarte Zeehavens naar bestemmingen overal ter wereld te exporteren. Er zijn dringend alternatieve routes nodig om bedreigingen van de mondiale voedselzekerheid te voorkomen. De EU onderneemt concrete stappen om de uitvoer van landbouwproducten uit Oekraïne te vergemakkelijken en de Oekraïense landbouwsector in 2022 te ondersteunen. 

Op 9 en 10 juni 2022 organiseert U Food een nieuwe editie van de Ukrainian Food Expo in Kyiv. Meer weten? Neem een kijkje naar het aansluitende bericht.