U bent hier

Marktstudie ‘Agrofood Market in Ukraine’

In de afgelopen 25 jaar is er veel bereikt om Oekraïne in staat te stellen zijn status als 'broodmand van Europa' te vervullen en om, althans gedeeltelijk, de wereldwijde uitdaging van duurzame voedselvoorziening en voedselzekerheid aan te pakken. De Oekraïense landbouwsector wordt als aantrekkelijk beschouwd voor investeringsmogelijkheden en de Oekraïense overheid moedigt buitenlandse investeerders aan om te investeren in landbouwactiviteiten in Oekraïne.

Oekraïne heeft een sterke positie in vrijwel alle stadia van de voedselvoorzieningsketen, met name wat betreft grondstoffen, productie, verwerking, groothandel en detailhandel, consumptie en export. Het exportproces wordt ondersteund door een sterke infrastructuur. In de afgelopen jaren heeft de Oekraïense agrofoodbusiness een bijna onmogelijk resultaat bereikt: de buitenlandse handel die volledig toegespitst was op de Russische Federatie werd omgevormd naar de markten van Azië, de EU en Afrika.

Bijgaande studie schetst bondig de Oekraïense agrofoodmarkt.

31 januari 2018

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in