U bent hier

Nieuws

Op 16 juni zal een Libische business delegatie België bezoeken. Naar aanleiding van dit bezoek organiseert de Arab-Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce (ABLCC), in samenwerking met de Ambassade van Libië in Brussel, Brussels Enterprises Commerce & Industry (BECI), hub.brussels en Flanders Investment & Trade, een business seminarie in de aanwezigheid van HE Dr. Amel Jerary, Ambassadeur van Libië in Brussel, HE Mohamed Raied, voorzitter van de raad van de General Libyan Union of Chambers, en de Libische business delegatie.

Het beëindigen van de COVID-19-pandemie en het vermijden van toekomstige gezondheidscrises is van wederzijds belang voor zowel Afrika als de EU. De Europese Unie,  haar lidstaten en de Europese financiële instellingen mobiliseren middelen om wereldwijd een billijke toegang tot veilige, doeltreffende, kwalitatief hoogstaande en betaalbare vaccins, therapeutica, apparatuur en andere gezondheidsproducten te waarborgen.

Dit initiatief van de Europese Unie is erop gericht alle belangrijke actoren op dit gebied, met inbegrip van de openbare en de particuliere sector, bij het proces te betrekken.

Om deze doelstelling te ondersteunen, organiseert de Europese Commissie een markt- en matchmakingevenement over geneesmiddelen en gezondheidszorg. 
Op maandag 27 juni 2022 kan u deelnemen aan het webinar Future for EU-Africa healthcare. En zowel op maandag 27 als dinsdag 28 juni 2022 kan u deelnemen aan matchmaking meetings.

Op donderdag 23 juni 2022 vindt de vijfde EU-Africa Business plaats. Deze gaat door in het Egmont Paleis te Brussel in hybride vorm. 
Afrikaanse en Europese beleidsmakers, bedrijfsleiders en deskundigen uit het maatschappelijk middenveld zullen deelnemen aan het debat over hoe het potentieel voor handel en investeringen binnen Afrika en tussen de EU en Afrika ten volle kan worden benut. Onderwerpen als agribusiness, digitale transformatie, gezondheid en de overgang naar groene energie zullen er aan bod komen.

De Arabische wereld werd niet gespaard door de COVID-19 pandemie. Naast de menselijke tol, hadden het hoog aantal besmettingen en de verschillende lockdowns een groot effect op de economie. Een herstel werd voorspeld, weliswaar in verschillende snelheden afhankelijk van het land, maar voorspellingen worden alweer naar beneden bijgesteld door het conflict in Oekraïne en de stijgende grondstofprijzen.