U bent hier

Business delegatie uit Libië komt naar België

Op 16 juni zal een Libische business delegatie België bezoeken. Naar aanleiding van dit bezoek organiseert de Arab-Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce (ABLCC), in samenwerking met de Ambassade van Libië in Brussel, Brussels Enterprises Commerce & Industry (BECI), hub.brussels en Flanders Investment & Trade, een business seminarie in aanwezigheid van HE Dr. Amel Jerary, ambassadeur van Libië in Brussel, HE Mohamed Raied, voorzitter van de raad van de General Libyan Union of Chambers, en de Libische business delegatie. Dit seminarie gaat door in de gebouwen van BECI (Louisalaan 500 - 1050 Brussel) vanaf 10u00 en wordt gevolgd door een networking lunch en b2b meetings.

Dit business seminarie biedt de kans aan Belgische ondernemers om meer te weten te komen over de verschillende zakelijke mogelijkheden die Libië biedt, en eveneens over de huidige situatie in Libië.
Er zijn tal van mogelijkheden voor wederopbouw in Libië en de Libische autoriteiten zijn actief op zoek naar partners om een nieuw hoofdstuk in de Belgisch-Libisch economische handelssamenwerking aan te vangen.
Eind 2021 staat Libië in de top 10 van landen met wereldwijd bewezen olie- en aardgasreserves, waarvan het bijna 3 procent bezit. In 2021 werd bijna 71 procent van de Libische uitvoer van ruwe olie en condensaat door Europa ingevoerd (www.worldbank.org). Naast de energiesector heeft Libië belangrijke infrastructuurbehoeften en biedt het ook aanzienlijke kansen voor bedrijven in de sectoren bouw, vervoer, gezondheidszorg, telecommunicatie en toerisme.

Vooraf inschrijven voor deelname is verplicht en kan via deze link. Na inschrijving ontvangt u een gedetailleerd programma. 

Voor meer info en vragen kan u contact opnemen met Sonia Devergnies van ABLCC via mail.

30 mei 2023