U bent hier

Marktstudies

Hoewel de Finse horeca geen gemakkelijke markt is, zijn er toch opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven. Welke deze opportuniteiten en de uitdagingen zijn, leest u in de studie van ons kantoor in Helsinki.

Finland is een land om rekening mee te houden in de gamesector: computer-, console- en vooral smartphone games zijn er uitgegroeid tot het belangrijkste exportproduct van de Finse creatieve industrie. Ontdek naast de sterktes van en uitdagingen voor de sector, het bruisende ecosysteem dat o.m. Supercell en Rovio Entertainment voortbracht in deze paper van ons kantoor in Helsinki. 

De meubelmarkt in Finland groeit, vooral de import is in stijgende lijn. Ontdek hier welke segmenten van de Finse meubelmarkt het goed doen, en wat er nodig is om succesvol te worden op deze markt.

De DIY-winkels in Finland bedienen zowel hobbyklussers als de professionele bouwsector. Ondanks de recente lichte daling in de bouw blijft de ijzerwarenhandel het goed doen. Ontdek de huidige trends en de belangrijkste spelers in deze sector, in de studie van ons kantoor in Helsinki.

Meer weten over de Finse markt voor voedingssupplementen en gezondheidsproducten? Lees de studie, ze behandelt de belangrijkste aspecten van de sector in Finland en u ontdekt wie er de belangrijkste spelers zijn. 

Wat zijn de trends op de Finse biermarkt? Hoe worden de bieren belast? Hoe kan u uw bieren het best vermarkten in Finland?
Kom er meer over te weten in de paper van ons kantoor in Helsinki.

Fietsen wordt alsmaar populairder in Finland. Het land investeert dan ook aanzienlijk in de fietsinfrastructuur in de grote steden, maar ook daarbuiten.

Wil u meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden in Finland, lees dan de studie van ons kantoor in Helsinki.

Hoe ziet de sector van de 'Health technology' er in Finland uit? Wat zijn de trends? En hoe is de markt gestructureerd? Hoe kan je de markt het best benaderen? Ontdek het in de Engelstalige paper van ons kantoor in Helsinki.

Finland is een pionier in 'Smart City' toepassingen. In deze Engelstalige paper vindt u informatie over ‘Smart City’ toepassingen in de belangrijkste steden en informatie over de verschillende organisaties en bedrijven die actief zijn in de Smart City sector in Finland.

Hoewel de meeste energie die in Finland geproduceerd wordt afkomstig is van kernenergie en steenkool, zit het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de lift. In deze Engelstalige paper wordt vooral de focus gelegd op zonne-energie.

Voor de Finse scheepswerven die in het verleden wereldberoemde cruiseschepen bouwden, zijn de moeilijke jaren achter de rug. Ze kregen een recordaantal bestellingen die nog tot 2024 voor werk zorgen. De sector werkt veel met onderaannemers, wat ook kansen kan bieden aan Vlaamse bedrijven. Lees meer in de Engelstalige paper.

Hoe ziet de infrastructure sector in Finland eruit? Wat zijn de vooruitzichten? Biedt de sector kansen voor Vlaamse bedrijven? Lees het in de studie van ons kantoor in Helsinki.

Pagina's