U bent hier

Marktstudie ‘De gamesector in Finland’

De gamingindustrie in Finland blijft groeien, met een totale omzet van 2,36 miljard euro in 2020, 18% hoger dan het jaar ervoor. Terwijl ongeveer de helft hiervan gerealiseerd werd door industriegigant Supercell, groeien ook andere bedrijven in de sector uit tot serieuze spelers.

Er zijn ongeveer 200 studio's actief in het land die samen 3.600 professionals te werk stellen. De Finse gamingscene kent een steeds grotere geografische diversificatie: Groot-Helsinki blijft een heel belangrijk centrum maar o.m. dankzij hoogkwalitatieve opleidingen aan universiteiten en hogescholen zien we steeds meer interessante initiatieven opbloeien in steden als Tampere, Turku, Oulu e.a. 

Finse bedrijven zijn vooral actief in mobiele games, maar omvatten ook een van de weinige onafhankelijke bedrijven wereldwijd die consolegames maakt. Tijdens de pandemie nam zowel de tijd als het geld die consumenten aan gaming besteden toe wat op zijn beurt leidde tot een opstoot van interesse bij investeerders. Games zijn steeds meer een dienst die voortdurend verbeterd en uitgebreid wordt en Finse gamingbedrijven zijn beter dan ooit in het beheren en verlengen van de levenscyclus van succesvolle games en in het bereiken van consumenten die voorheen niet geïnteresseerd waren in gamen.

In de paper stellen we de belangrijkste trends aan u voor en houden we de sterktes en uitdagingen voor de Finse industrie tegen het licht. U vindt ook een handig overzicht van de belangrijkste sectorverenigingen die bijdragen tot een hecht lokaal bedrijfsweefsel en een belangrijke rol spelen in de internationale promotie van de Finse ontwikkelaars. 

30 december 2021

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Helsinki

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in