U bent hier

Exporteren naar Finland

CORONAVIRUS


UPDATE 26/01/2021

De tweede coronagolf heeft ook Finland in zijn greep. De cijfers zijn wel lager dan in veel andere Europese landen, maar leiden samen met de vrees voor de mutaties toch tot striktere maatregelen. Vanaf 27 januari zijn alleen noodzakelijke zakenreizen naar Finland mogelijk. Reizigers vanuit de meeste landen (waaronder ook België) moeten de eerste 10 dagen in zelfquarantaine verblijven of kunnen door twee negatieve coronatests voor te leggen deze zelfquarantaine verkorten.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Finland

Blijf op de hoogte over alles in Finland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De meubelmarkt in Finland groeit, vooral de import is in stijgende lijn. Ontdek hier welke segmenten van de Finse meubelmarkt het goed doen, en wat er nodig is om succesvol te worden op deze markt.

De DIY-winkels in Finland bedienen zowel hobbyklussers als de professionele bouwsector. Ondanks de recente lichte daling in de bouw blijft de ijzerwarenhandel het goed doen. Ontdek de huidige trends en de belangrijkste spelers in deze sector, in de studie van ons kantoor in Helsinki.

Nieuws

Metsä Group investeert 1,6 biljoen euro in een nieuw bioproductbedrijf in Kemi, Finland, de grootste investering die Finnish forest industry ooit deed. De belangrijkste partners bij het bouwen van de nieuwe fabriek zijn Valmet, ABB, AFRY en Fimpec, maar kleinere bedrijven kunnen als onderaannemers meewerken aan dit project, wat ook mogelijkheden kan bieden voor Vlaamse bouw- en andere bedrijven.

De tweede coronagolf heeft ook Finland in zijn greep. De cijfers zijn wel lager dan in veel andere Europese landen, maar leiden, samen met de vrees voor de mutaties toch tot striktere maatregelen. Zakenreizen naar Finland zijn mogelijk met de juiste documentatie, maar reizigers vanuit de meeste landen (waaronder ook België) moeten de eerste 10 dagen in zelfquarantaine verblijven of kunnen door twee negatieve coronatests deze zelfquarantaine verkorten.