U bent hier

Exporteren naar Finland

CORONAVIRUS


UPDATE 17/10/2021

Zoals in veel andere Europese landen worden ook in Finland de meeste restricties opgeheven naarmate de vaccinatiecijfers de hoogte ingaan. Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuispatiënten blijft wel relatief hoog, ook al zijn ze iets lager dan in België (per 100.000 inwoners). Nu gelden er nog maar enkele restricties in de horeca en bij internationale reizen. Personen die (minstens twee weken geleden) volledig gevaccineerd werden of binnen 6 maanden COVID-19 hebben gehad en genezen zijn, kunnen vrij van België naar Finland reizen. Reizigers die niet aan deze criteria voldoen, zijn verplicht om coronatests te ondergaan en in zelfquarantaine te blijven.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Finland

Blijf op de hoogte over alles in Finland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Gebeten door het thema 'Energie'? Flanders Investment & Trade tekent present op de ‘EnergyWeek’ in Vaasa (Finland). Dit event brengt energie-experten van over de hele wereld bij elkaar om informatie te delen, het laatste nieuws en de meest interessante cases te ontdekken. EnergyWeek richt zich op categorieën van producten en diensten zoals duurzame energie, slimme energie, gasenergie en energieopslag. Interessante onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder meer digitalisering, batterijen en opslag, circulaire economie, toekomstige slimme steden, energieregulering, bedrijfsleven en innovatie.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Finland
Wanneer
Van maandag 21 maart 2022 tot vrijdag 25 maart 2022
Waar
Vaasa, Finland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
U bent actief in de sectoren hernieuwbare energie, smart energy, energie uit gas en energieopslag? Neem deel aan onze groepszakenreis naar Vaasa en ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf.
Doelsector
Energie
Doelmarkt
Finland
Wanneer
Van dinsdag 22 maart 2022 tot vrijdag 25 maart 2022
Waar
Vaasa, Finland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De meubelmarkt in Finland groeit, vooral de import is in stijgende lijn. Ontdek hier welke segmenten van de Finse meubelmarkt het goed doen, en wat er nodig is om succesvol te worden op deze markt.

De DIY-winkels in Finland bedienen zowel hobbyklussers als de professionele bouwsector. Ondanks de recente lichte daling in de bouw blijft de ijzerwarenhandel het goed doen. Ontdek de huidige trends en de belangrijkste spelers in deze sector, in de studie van ons kantoor in Helsinki.

Nieuws

Zoals in veel andere Europese landen worden ook in Finland de meeste restricties opgeheven naarmate de vaccinatiecijfers de hoogte ingaan. Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuispatiënten blijft wel relatief hoog, ook al zijn ze iets lager dan in België (per 100.000 inwoners). Momenteel gelden er nog enkele restricties in de horeca en bij internationale reizen. Personen die (minstens twee weken geleden) volledig gevaccineerd werden of binnen 6 maanden COVID-19 hebben gehad en genezen zijn, kunnen vrij van België naar Finland reizen. Reizigers die niet aan deze criteria voldoen, zijn verplicht om coronatests te ondergaan en in zelfquarantaine te blijven.

Levert u producten of diensten aan de industrie, en wilt u graag exporteren naar de Nordics? De Subcontracting Trade Fair in Tampere is de grootste industriële beurs in Finland. Met de hulp van Flanders Investment & Trade kan uw deelname aan deze beurs zeer interessant zijn, met afspraken op de beurs alsook in de regio van Helsinki.