U bent hier

Exporteren naar Finland

CORONAVIRUS


UPDATE 2/3/2021

De tweede coronagolf heeft ook Finland in zijn greep. Hoewel de cijfers stijgen, zijn ze lager dan in veel andere Europese landen. Maar de vrees voor de mutaties leidt toch tot striktere maatregelen. Vanaf 1 maart geldt weer de noodtoestand. Vanaf 27 januari zijn alleen noodzakelijke zakenreizen naar Finland mogelijk. Reizigers vanuit de meeste landen (waaronder ook België) moeten de eerste 14 dagen in zelfquarantaine verblijven of kunnen door twee negatieve coronatests voor te leggen deze zelfquarantaine verkorten. Als u kunt bewijzen dat u binnen de laatste 6 maanden de ziekte hebt gehad, moet u geen tests laten doen en ook niet in quarantaine verblijven.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Finland

Blijf op de hoogte over alles in Finland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De meubelmarkt in Finland groeit, vooral de import is in stijgende lijn. Ontdek hier welke segmenten van de Finse meubelmarkt het goed doen, en wat er nodig is om succesvol te worden op deze markt.

De DIY-winkels in Finland bedienen zowel hobbyklussers als de professionele bouwsector. Ondanks de recente lichte daling in de bouw blijft de ijzerwarenhandel het goed doen. Ontdek de huidige trends en de belangrijkste spelers in deze sector, in de studie van ons kantoor in Helsinki.

Nieuws

De autonome Finse regio Åland heeft een project opgestart om verschillende gebieden in de Oostzee als mogelijk windparkgebied aan te wijzen. Het project, dat groter zou zijn dan de grootse windparken die nu gebouwd worden, zou tot 30 TWh elektriciteit per jaar kunnen produceren.

De tweede coronagolf heeft ook Finland in zijn greep. Hoewel de cijfers stijgen, zijn ze nog lager dan in veel andere Europese landen. Maar de vrees voor de mutaties leidt toch tot striktere maatregelen. Vanaf 1 maart geldt weer de noodtoestand. Zakenreizen naar Finland zijn mogelijk met de juiste documentatie, maar reizigers vanuit de meeste landen (waaronder ook België) moeten de eerste 14 dagen in zelfquarantaine verblijven of kunnen door twee negatieve coronatests voor te leggen deze zelfquarantaine verkorten. Als u kunt bewijzen dat je binnen de laatste 6 maanden de ziekte hebt gehad, moet u geen tests doen en ook niet in quarantaine verblijven.