U bent hier

Dossier "Analyses en rapporten wereldeconomie"

Flanders Investment & Trade selecteert voor u relevante rapporten over de economische tendenzen wereldwijd.

Marktstudies

Op gezette tijden publiceert het Agentschap voor Buitenlandse Handel sectorstudies, waarin de specifieke kenmerken en troeven van een spraakmakende Belgische economische tak onder de aandacht worden gebracht.

In deze tweede editie van de Boordtabel van de kmo's en zelfstandige ondernemers wordt niet alleen gekeken naar onze kleine en middelgrote ondernemingen, maar ook naar de ondernemers.

Hoe doen onze kmo's en zelfstandigen het? Is het ondernemerschap in België op de goede weg? Gaat het vrouwelijke ondernemerschap er op vooruit? Deze onderwerpen en nog andere worden uiteengezet in dit instrument; het is zowel een kennisinstrument over de voornaamste economische actoren als een meetinstrument voor het federale kmo-beleid.

Nieuws

Het doel van deze gids is om een breed publiek van gebruikers bij te brengen hoe - op het Europese niveau - statistieken omtrent de goederenhandel tussen EU-lidstaten onderling én die met niet-EU- lidstaten precies worden verzameld, opgemaakt geïnterpreteerd, verwerkt én gepubliceerd. De diverse aandachtspunten komen er in aan bod in een heldere dialoog van vraag en antwoord.