U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Overheid’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Vietnam en de Europese Unie tekenden op 30 juni 2019 een vrijhandelsakkoord dat een jaar later, op 1 augustus 2020, in werking trad. Het akkoord vergemakkelijkt onder andere het betreden van de aanbestedingsmarkten voor beide partijen. Om ervoor te zorgen dat Kleine en Middelgrote Ondernemingen in de Europese Unie hun weg vinden naar de Vietnamese aanbestedingsmarkt, organiseert Flanders Investment & Trade, in samenwerking met partners en de Europese Commissie, een zending naar Vietnam. Tijdens deze zending kom je alles te weten over hoe deel te nemen aan openbare aanbestedingen in Vietnam, krijg je de kans om relevant actoren te spreken en worden ook B2B meetings verzorgd zodat lokale partners kunnen worden geïdentificeerd. Er wordt hierbij gefocust op volgende thema’s: groene economie, smarthealth, smartcities en ict.
Doelsector
Automotive, biotechnologie, bouw, bouwmaterialen, consultancy en diensten, energie, gezondheid en farma, ict, logistiek en transport, milieu, overheid en veiligheid
Doelmarkt
Vietnam
Wanneer
Van woensdag 20 maart 2024 tot donderdag 21 maart 2024
Waar
Hanoi, Vietnam
Organisatie
Flanders Investment & Trade
FIT helpt u via het Europese Goose consortium om deel te nemen aan openbare aanbestedingen buiten de EU. In april 2024 organiseren we in dat kader een zending naar Japan. Na de organisatie van een tiental webinars waarin elk apart de 6 focuslanden en de 4 focussectoren werden voorgesteld, organiseert Goose nu zendingen naar een aantal van deze landen. We nodigen alle bedrijven uit die publieke projecten opvolgen en wensen mee te dingen naar federale en lokale aanbestedingen in Japan, uit om deel te nemen aan een zending van 15 april tot 19 april 2024. Naast een interactieve workshop over het deelnemen aan aanbestedingen in Japan, wordt voor elke deelnemer een programma opgesteld met meetings met aankoopverantwoordelijken en/of met mogelijke private partners ter plaatse. Aangezien Japan een partnerschapsakkoord heeft met de Europese Unie, werkt het al geruime tijd aan de aanpassing van zijn wetgeving aan die van de Europese Unie, ook op het vlak van openbare aanbestedingen. Het proces van openbare aanbestedingen wordt transparanter, onder meer door de toepassing van e-procurement en het openstellen van de aanbestedingen naar bedrijven uit de Europese Unie. De deelnameprijs is gratis, maar de deelnemers staan wel in voor reis, verblijf en persoonlijke kosten.
Doelsector
Consultancy en diensten, energie, gezondheid en farma, ict, logistiek en transport, milieu en overheid
Doelmarkt
Japan
Wanneer
Van maandag 15 april 2024 tot vrijdag 19 april 2024
Waar
Tokyo, Japan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Vietnam is met 39% één van de landen met de hoogste verhouding tussen overheidsinvesteringen en BBP ter wereld. Sinds 1 augustus 2020 is het handelsakkoord tussen de EU en Vietnam van kracht. Dit akkoord zal de handel tussen de EU en Vietnam makkelijker en voordeliger maken, zo werd afgesproken om 99% van de onderlinge invoerrechten binnen 10 jaar af te schaffen. Dit biedt dan ook talrijke kansen voor het bedrijfsleven in Vlaanderen maar roept tegelijk vragen op: hoe worden de tenders verspreid? Op welke manier dient men een bod in? Wat zijn de vormvereisten en voorwaarden om te kunnen meedingen? Dit en nog veel meer leest u in deze marktstudie.  

In het verleden had Hongkong geen volwaardig eigen systeem voor het aanvragen van patenten. Hongkong hing op dit vlak in grote mate af van China en het buitenland. De patenthervormingen werden in 2019 op gang gebracht vanuit de intentie om een volwaardig patentsysteem in Hongkong op te zetten. Daarenboven wilde Hongkong via het nieuwe systeem lokale innovatie, onderzoek en ontwikkeling stimuleren.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het Oekraïense State Property Fund werkt aan de privatisering en/of herlancering van verschillende bedrijven in een brede waaier aan sectoren zoals landbouw, chemie, machinebouw, transport en mijnbouw.

Vinnytsja is een middelgrote Oekraïense stad (370.000 inwoners) op een 250 km ten zuidwesten van de hoofdstad Kyiv. De stad huldigt zijn liaisonbureau in Brussel plechtig in op 30 november waarbij o.m. aandacht gegeven zal worden aan heropbouw- en groene transitieprojecten. Het event wordt afgesloten met een netwerkmoment.