U bent hier

Exporteren voor de sector ‘Overheid’

Specifieke vraag of probleem?

U wenst een antwoord op een vraag of probleem specifiek voor uw bedrijf, product of sector? U heeft import- export cijfers nodig van uw product naar een bepaald land, wenst info over de reglementering op een bepaalde markt?

Stel uw vraag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de sectoren waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De Singapore International Water Week, die georganiseerd wordt samen met de Clean Environment Summit Singapore, is één van de belangrijkste beurzen wat betreft water in Azië. Met 24.000 bezoekers in 2018, is dit 4-daagse evenement één van de interessantste plaatsen om Aziatische klanten te ontmoeten. Na de digitale versie van 2021, gaat in 2022 opnieuw een fysieke versie door van dit 2-jaarlijkse evenement. Waterbeheer blijft ook in Azië een uitdaging en Singapore heeft een voortrekkersrol met hun “every drop counts” principe waarin ze aan doorgedreven waterzuivering doen om drinkbaar water (New Water) te produceren uit afvalwater. Ze blijven echter steeds op zoek naar innovatieve technologie om hun waterrecuperatie nog te verbeteren. Als voorbeeld voor de regio wordt de technologie die in Singapore wordt toegepast vaak ook overgenomen door andere landen in de regio.
Doelsector
Energie, ict, milieu en overheid
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van zondag 17 april 2022 tot donderdag 21 april 2022
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Frankrijk, dat lange tijd gold als industriële grootmacht, zet sinds een decennium hard in op Industrie 4.0. Alle toepassingen om de Franse industrie te moderniseren en te automatiseren kunnen op aandacht rekenen. Een groeiende Europese kijk op de zaken biedt voor Vlaamse Industrie 4.0-bedrijven heel wat kansen op de Franse markt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op 25 januari 2022 kwam het kabinet Rutte opnieuw samen. Hierbij werd beslist dat alle locaties (horeca, winkels, pretparken, wellness, kapperszaken, bioscopen, theater en musea, sportlocaties, evenementen, ...) opnieuw open mogen, zij het onder voorwaarden. De nieuwe maateregelen gingen in voege op 26 januari 2022. Updates van de actuele situatie kan u vinden op de website van www.rivm.nl.

De OESO, die elk anderhalf jaar een Economic Survey over alle landen maakt, publiceerde op 20/01/2022 haar meest recente Economic Survey over Zwitserland. Wilt u weten hoe de OESO de sterkte van de Zwitserse economie en de uitdagingen inschat? Lees dan het bijhorende verslag.