U bent hier

Update – Het Ellinikon Project

Update – Het Ellinikon Project

Het grootste Griekse project met als doel een Metropolitan Park te creëren op de voormalige luchthaven van de stad Athene is op dreef. Meer informatie en aankondigingen over het project vindt u bij vorige update, de website van FIT en bij de Ellinikon website.

Er is recent een ‘’closed tender’’ gelanceerd met betrekking tot de ontwikkeling van de ondergrondse Poseidonos Avenue. Lamda Development heeft GEK Terna, Ellaktor, AVAX, Mytilineos en INTRAKAT uitgenodigd om een voorstel in te dienen. De totale waarde bedraagt 300 miljoen en naast de ontwikkeling van de Poseidonos Avenue omvat de tender ook nog de ontwikkeling van netwerken voor water en riolering, elektriciteit, wegen en voetpaden, overstromingsbescherming en havenwerken. De tender bestaat echter uit één enkel contract. De winnaar van de tender met betrekking tot de Poseidonos Avenue krijgt alle onderdelen toegewezen. De voorstellen moeten ingeleverd worden in november waardoor hopelijk het contract kan getekend worden voor het einde van 2021. Hierdoor zou de constructie kunnen starten in het eerste kwartaal van 2022. De constructie zou dan afgerond moeten zijn in de eerste fase van het plan.

Het project voor de Marina Tower is ook in uitvoering

De eerste "groene" toren van het land, de Marina Tower, zal een mijlpaal worden voor de kustzone van Elliniko. Volgens informatie heeft Lamda opnieuw de grote bouwgroepen uitgenodigd om een ​​offerte in te dienen en dit zal gebeuren zodra de bovengenoemde aanbesteding voor infrastructuurprojecten is afgerond. Het doel hier is om onmiddellijk met de werken te beginnen, aangezien bijna alle appartementen uitverkocht zijn. Deze projecten zullen naar verwachting binnen de planning van de eerste fase van het master project opgeleverd worden (1-5 jaar). Op 9 november had een grote presentatie plaats van het masterplan van de eerste fase van het project in Ellinikon, waarin de planning in detail werd gepresenteerd. (Tune in to: www.youtube.com/TheEllinikon (20'min) 

Strategische partnerschappen worden regelmatig aangekondigd in het kader van de door Lamda Development gekozen strategie om allianties op te bouwen voor de bouw van individuele wederopbouwprojecten en het aantrekken van internationale investeringsfondsen. Zoals eerder vermeld zal het winkelpark ter hoogte van Vouliagmeni Avenue gebouwd worden door Fourlis SA en TEMES zal de ontwikkeling van de toeristische bestemming in de Marina Agios Kosmas op zich nemen.

In de komende weken wordt de aankondiging van de strategische partner voor de ontwikkeling van de Office toren ook verwacht.

De verantwoordelijke voor de restauratie van het kustfront is ook nog niet gekend. Het gaat onder andere over de creatie van een nieuw, één km lang strand dat toegankelijk is voor iedereen. De herontwikkeling van de Agios Kosmas jachthaven is ook inbegrepen in dit project. Na voltooiing moet de jachthaven beschikken over 400 ligplaatsen die ook 80 meter lange boten kunnen huisvesten. Er wordt verwacht dat dit project in 2022 start en afgerond wordt in 2025. Het totale bedrag dat voor dit project gebudgetteerd is, bedraagt één miljard euro.

De Marina Galerij zal volledig gefinancierd worden door Lamda Development. Dit is een project van 100-125 miljoen euro en omvat de creatie van een galerij van 22.000m2 met 70 winkels en 30 eetgelegenheden. Voor beide onderdelen is er al grote binnen- en buitenlandse interesse aanwezig. Tijdens het eerste operationele jaar van de galerij worden er 7 miljoen bezoekers verwacht.

Lamda Development zal zelf ook verdere financiering voorzien in het project. Gezamenlijk met de Piraeus Bank nemen zij de financiering van het moderne handelspark op zich. Het gaat om een bedrag van 147 miljoen euro. Na de voltooiing van dit park, verwacht in 2025, zal het hoofdkwartier van de bank naar het nieuwe park verhuizen. Het nieuwe gebouw zal ongeveer 40.000 m2 groot zijn. De verwachtte besparing op de jaarlijkse operationele kosten bedraagt 10 miljoen euro.

Bronnen: Business Daily, Imerisia, Sofokleousin

25 oktober 2021