U bent hier

UPDATE - Het Hellinikon Project

UPDATE – Het Hellinikon Project

Een van de grootste projecten die Griekenland weer op de economische en toeristische wereldkaart zal zetten, ging het laatste stuk in.

De ondertekening van het contract voor Hellinikon vond op vrijdag 25 juni 2021 plaats, samen met de betaling van de eerste schijf van 300 miljoen euro aan de Griekse staat. Dit markeert het begin van een van de meest ambitieuze projecten in het land.

Lamda Development, de ontwikkelaar van het master project, zal een serie online presentaties lanceren om de voortgang van het project te tonen. De eerste twee zullen plaatsvinden in de eerste 15 dagen van juli en zullen betrekking hebben op de architecturale plannen van de eerste woontoren in de regio en de planning van de ontwikkeling van de kustlijn.

Zoals onlangs verklaard door de CEO van Lamda Development, Odysseas Athanassiou, zullen onmiddellijk na de ondertekening van het contract en in juli aanbestedingen aangekondigd worden, voor een bedrag van 400 tot 500 miljoen euro voor infrastructuurprojecten in het gebied van Hellinikon, terwijl er tegen het einde van het jaar naar verwachting nieuwe aanbestedingen zullen uitgeschreven worden voor 500 miljoen euro extra.

Aanvullend, zullen er nog twee gebouwen gebouwd worden, evenals de geplande infrastructuur, terwijl tegen 2025 de hele kustzone voltooid zal zijn en daarmee ook de voltooiing van de eerste fase van dit grootschalig project, die 8 miljard euro zal bedragen.

In het bijzonder:

Tijdens de eerste fase van de ontwikkeling van het project, die vijf jaar duurt, zal de nadruk worden gelegd op de ontwikkeling van de kustlijn, terwijl de creatie van twee torens een mijlpaal zullen zijn en tevens de belangstelling wekken van zowel Griekse als buitenlandse kopers. De woontoren bevindt zich in het kustgedeelte van het gebied en voorziet in de ontwikkeling van een gebouw van 45.000 m² en tot 200 meter hoog terwijl de kantoortoren zich respectievelijk bevindt in het noordelijk deel van de regio.

Ook komen er de eerste vijf jaar in totaal 800 woningen beschikbaar, waarvan een groot deel aan de kust. Naast de 800 huizen is Lamda Development van plan om 40% van het Metropolitan Park te voltooien. 

In dezelfde periode zal de Vouliagmenis Mall in het noorden (bestaande uit 72.000 m²) gebouwd worden en ook een ander winkelcentrum aan de kust waar de klanten van het luxeresort waarin het casino (Inspire Athens) zal opereren, zal bedienen.

Lamda Development is ook een samenwerking aangegaan met het bedrijf TEMES van de Konstantakopoulos-groep, dat de ontwikkeling van een uniek vijfsterrenhotel in het kustgebied van Agios Kosmas Marina en een tweede vijfsterrenhotel langs de kust voorziet. Beide hotels worden geflankeerd door wooncomplexen. Het gaat om een ​​investering van 300 miljoen euro, waarbij de participatie van TEMES vastgesteld wordt op 70% en die van Lamda Development op 30%.

Tenslotte, heeft Lamda Development S.A. een strategische samenwerking met Fourlis S.A. aangekondigd voor de ontwikkeling van een uniek Retail Park dat een combinatie van grote winkels ('Big Boxes') zal worden. De totale investering voor de oprichting van het Retail Park wordt geraamd op 55 miljoen euro.

Lees meer over het Hellinikon Project.

Bron: Capital.gr

28 juni 2021