U bent hier

Nieuwe mogelijkheden voor de export van ontbijtgranen naar Israël

Recente ontwikkelingen in Israël hebben aanzienlijke opportuniteiten (en uitdagingen) gecreëerd voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de uitvoer van ontbijtgranen naar Israël.

  1. De Israëlische overheid heeft besloten om de concurrentie in de voedingssector aan te moedigen met het oog op de vermindering van de hoge kostprijs van levensmiddelen. Daarom is een nieuw beleid geïntroduceerd, waarbij de invoer van een aantal voedingsproducten, zoals ontbijtgranen, veel gemakkelijker (en voordeliger) zal zijn voor de importeurs dan voorheen. Check voor meer informatie op onze website en hier.
  2. De Israëlische voedingsmarkt werd onlangs opgeschrikt door een aantal gezondheidsschandalen. Waarschijnlijk was het grootste schandaal de ontdekking van salmonella in sommige pakketten van ontbijtgranen van Telma, de lokale producent van Unilever. Als gevolg daarvan, kelderde, volgens de Israëlische pers, de verkoop van de Unilever ontbijtgranen in Israël en heeft deze zich sindsdien niet hersteld. Andere, zoals de reus Osem-Nestle, zijn van plan om van de gelegenheid gebruik te maken om nieuwe ontbijtgranen te importeren.

Het is belangrijk op te merken dat:

  1. Hoewel een koosjer-certificaat niet wettelijk verplicht is, is het in feite een must aangezien de meeste van de importeurs het zullen eisen om de gehele markt te kunnen bereiken.
  2. Het is duidelijk dat anderen, zoals het hierboven genoemde Osem - Nestle, al druk bezig zijn met deze opportuniteit, dus een tijdige reactie wordt geadviseerd.
25 augustus 2016