U bent hier

Mexicaanse overheid ondertekent samenwerkingsakkoord met UNOPS voor de aankoop van medicijnen, medische benodigdheden en vaccins

De federale overheid van Mexico heeft op 31 juli 2020 een samenwerkingsakkoord getekend met UNOPS, het United Nations Office for Project Services, om samen te werken mbt de internationale aankoop van medicijnen, medische benodigdheden en vaccins in Mexico in de periode 2021-2024.

De bedoeling van de overeenkomst met UNOPS is om Mexico in staat te stellen om over de hele wereld medicijnen en apparatuur van hoge kwaliteit tegen lage prijzen aan te kopen, en op die manier een einde te maken aan tekorten. Samenwerking met UNOPS moet ook de corruptie bestrijden waarmee de aankoop van medicijnen in het verleden te maken had en vermijden dat er vervalste producten worden verspreid in Mexico.

Om te kunnen meedingen naar Mexicaanse overheidscontracten, moeten bedrijven voldoen aan de kwaliteitsvereisten van UNOPS. Daarom biedt UNOPS bedrijven de mogelijkheid om deel te nemen aan de gratis online cursus "Hoe wordt u een UNOPS-leverancier?". De link om in te schrijven voor de cursus en andere nuttige info worden vermeld in het word document 'Presentation of UNOPS in Mexico'.

18 september 2020

Bijkomende informatie