U bent hier

Gedeeltelijke opheffing van het Japanse importverbod op eieren en andere producten van gevogelte

Japan heeft het importverbod op Belgische eieren en producten op basis van gevogelte, dat sinds september 2021 in voege was, op 8 juli 2022 opgeheven voor de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Eerder dit jaar was het importverbod voor de provincies Antwerpen, Henegouwen, Luik, Luxemburg, Namen en Waals Brabant reeds opgeheven. Voor de provincies Limburg en Vlaams-Brabant geldt nog steeds een verbod op import. Voor verdere info, zie de website van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

De website van het Japanse Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries (MAFF) vermeldt dat import van België tijdelijk opgeschort is voor de provincies Limburg, Oost-Vlaanderen, en West-Vlaanderen.

Over de opheffing van het importverbod voor de twee resterende provincies blijven de gesprekken voortduren. FIT houdt u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Voor meer informatie over de Japanse markt voor vleeswaren verwijzen wij u naar de marktstudie die Flanders Investment & Trade Tokyo in juli 2020 publiceerde over deze sector. Deze publicatie kan u helemaal gratis downloaden op de landenpagina voor Japan:

https://www.flandersinvestmentandtrade.com/export/marktstudie/de-sector-voor-verwerkte-vleesproducten-japan 

13 juli 2022