U bent hier

Marktstudie ‘De sector voor verwerkte vleesproducten in Japan’

Op 18 mei 2020 keurde de Europese Commissie een inkrimping van de met Afrikaanse verkanspest besmette zone in België goed. De uitbraak, eerste ontdekt op 13 september 2018, heeft de Belgische export naar Japan van verwerkte vleesproducten, die een sterke toename kende in 2016 en 2017, plots stopgezet. De Belgische authoriteiten hebben de verspreiding echter zeer beperkt kunnen houden, en de beslissing van de Europese Commissie spoort landen die de import van Belgisch varkensvlees verboden hadden, inclusief Japan, om de grenzen terug open te stellen. 

De handelsrelatie tussen de Europese Unie en Japan is ondertussen sterk veranderd, niet in het minst door de Economic Partnership Agreement die op 1 februari 2019 van kracht kwam. 

Deze paper tracht een beeld te schetsen van de algemene economie van Japan en de relatie met de Europese Unie, alvorens dieper in te gaan op de markt voor vlees, en daarna meer specifiek verwerkte vleesproducten. De latere hoofdstukken handelen over de reglementeringen die gelden bij import, alsook de preferentiële invoertarieven van het EPA, en de oorsprongsregels die gelden om hiervan gebruik te maken.

15 juli 2020

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Tokyo

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in