U bent hier

FIT updatet zijn brexitdossier voor kmo's

De onderhandelingen tussen Europa en het VK over de brexit verlopen stroef en het geduld van de Britse bedrijven raakt stilaan uitgeput. Zonder een echt akkoord in zicht blijven alle scenario’s mogelijk. Maar wat zijn de gevolgen daarvan voor Vlaamse bedrijven en hun handelsovereenkomsten met partners aan de andere kant van het Kanaal? Flanders Investment & Trade lijstte de belangrijkste wijzigingen al eerder op in een handig brexitdossier, samen met tips en aandachtspunten bij verschillende scenario’s. Daar komen nu twee onderwerpen bij: subsidies en contracten.

Twee toevoegingen

Om de Vlaamse kmo’s optimaal voor te bereiden op de brexit, voegde FIT twee onderwerpen toe aan zijn brexitdossier: een uitleg over de subsidies waar u als kmo recht op heeft en tips voor het afsluiten van internationale contracten. Deze onderwerpen vullen de bestaande hoofdstukken over wisselkoersschommelingen, normen, verpakkingen, douaneformaliteiten en vergunningen aan.

Brexit op de Exportbeurs

Ook op de tweede editie van de Exportbeurs, die plaatsvond van 12 tot 14 juni in Brussels Expo, stond de brexit centraal in vele presentaties en seminaries. Zowel sessies met algemene tips over hoe u als bedrijf moet omgaan met de brexit, als advies over specifieke aspecten zoals douane, kwamen er aan bod. Deze sessies werden gegeven door de gespecialiseerde partners, die ook hielpen om het FIT-brexitdossier op te stellen. U kan de presentaties hier raadplegen.

Raadpleeg voor meer informatie het online brexitdossier van Flanders Investment & Trade.

4 juli 2018