U bent hier

De CONSTRUMA-beurs werd met succes op kleinere schaal georganiseerd, met hoge veiligheidsmaatregelen

Na een gedwongen onderbreking van meer dan zes maanden, veroorzaakt door de COVID-19 pandemie, organiseerde HUNGEXPO de 39e CONSTRUMA- en 9e HOMEDesign-tentoonstellingen van 7-11 oktober. Bijna 150 exposanten namen deel aan de tentoonstelling, die op een ongebruikelijk tijdstip en onder ongebruikelijke omstandigheden werden georganiseerd in HUNGEXPO's grootste hal (paviljoen A). De organisatoren wezen erop dat het doorgaan van CONSTRUMA dit jaar een belangrijke prestatie was, aangezien verschillende traditionele Europese tentoonstellingen met vergelijkbare thema's voor onbepaalde tijd waren uitgesteld.

HUNGEXPO stelde een zogenaamde POST COVID-handleiding samen, met meer aandacht voor de gezondheid en veiligheid van de deelnemers. Bovendien werden er nieuwe toegangsregels uitgeschreven, die het risico op infectie minimaliseerden. Daarnaast werden de beurzen uitgebreid met een virtuele ruimte waar bezoekers en exposanten elkaar konden ontmoeten zonder het risico van persoonlijk contact. Met behulp van het virtuele beursformulier konden exposanten en geïnteresseerden ook met elkaar in contact komen via een nieuw platform. De geüploade informatie was niet alleen beschikbaar tijdens de openingsuren van de tentoonstelling, maar ook los daarvan, 24 uur per dag op de dagen van de fysieke tentoonstelling.

Vanwege de speciale situatie van dit jaar, als gevolg van het coronavirus, besloten sommige exposanten van het evenement om niet aanwezig te zijn op de beurs. Ze schreven zich wel al in voor het evenement in 2021.

Bijgevoegd vindt u Construma 2021 informatiemateriaal in Engels en het inschrijvingsformulier. Daarnaast raden we twee onderzoeken aan van ons kantoor:

Construction sector in Hungary (2017)

Furniture market in Hungary (2020)

Het centrale thema van de tentoonstelling van dit jaar was duurzame energie. Bezoekers konden een aantal nationale en internationale distributeurs ontmoeten, van de bouwsector tot woninginrichting. HOMEDesign-tentoonstelling is al jaren zeer succesvol. Bezoekers konden kennis maken met de laatste trends op het gebied van meubels en interieurdesign. Het traditionele element van de tentoonstelling is de Hongaarse designstand die dit jaar is opgezet in de geest van duurzaamheid en milieubescherming. Via de stand kregen we inzicht in actuele designtrends door het unieke aanbod van Hongaarse designers.

Ondanks het teruglopende aantal exposanten en bezoekers, door de pandemische situatie, was het merendeel van de deelnemers tevreden over de beurs. De exposanten meldden vooral de toename van het aantal serieuze verzoekers. Ze waren verheugd te ontdekken dat bezoekers die dit keer voor een bepaald doel kwamen, in de meerderheid waren. Door de gerichte belangstelling en de aangekondigde kortingen gedurende de beurs, meldden verschillende exposanten een groter aandeel deals dan voorheen.

De CONSTRUMA-prijzen van dit jaar werden op de beurs overhandigd. Hiermee erkenden de organisatoren van de beurs de beste innovatieve producten die deelnamen aan de voorjaarswedstrijd.

10 november 2020

Bijkomende informatie