U bent hier

Country Strategy Papers Zuid-Afrika, Mozambique, Malawi, Rwanda en Oeganda

De country strategy papers (CSPs) van Exchange vzw willen informatie geven over het privéondernemersklimaat en de interessante sectoren daarvoor in de 5 landen waar de organisatie actief is, namelijk Zuid-Afrika, Mozambique, Malawi, Rwanda en Oeganda. 

De CSP probeert een beeld te schetsen van kansen en (huidige) beperkingen in privé-ondernemen, naast een opsomming van interessante contacten ter plaatse en in eigen land. De CSPs zijn ‘levende documenten’, ze worden permanent aangevuld en verbeterd.  Lezers kunnen de informatie, onder eigen verantwoordelijk, vrij gebruiken. Opmerkingen, suggesties voor verdere uitbouw en specieke vragen zijn altijd welkom op info@exchangevzw.be.

Wat is Exchange?

Exchange is een vzw., die in vijf landen van Sub-Sahara-Afrika privé-ondernemers ondersteunt in de realisatie van hun groeiambities. Privéondernemerschap speelt een sleutelrol in het verhogen van de welvaart in Afrika. De uitbouw en versterking ervan zorgen voor economische groei, werkgelegenheid, handel en ondersteuning van de openbare sector.

Exchange wil de ambities van de privéondernemer in het Zuiden helpen realiseren. De organisatie stelt daartoe haar netwerk van specialisten, experten en partnerorganisaties ter beschikking in de vorm van samenwerkingsprogramma’s over langere tijd, drie jaar of meer. Elk programma wordt opgevolgd door een vrijwilliger-coach als ‘counterpart’ van de Zuid-ondernemer. Samen schrijven zij een groeiprogramma uit, een project, dat ondersteund wordt met de uitwisseling van expertise en technische kennis, kosteloos aangeleverd door Exchange. ​

21 maart 2019